”Jag har verkligen Eniro att tacka för det mesta i min karriär”
7 Sep 2016 kl: 00:00

”Jag har verkligen Eniro att tacka för det mesta i min karriär”

Berätta om din resa på Eniro!

– Min resa började för drygt fyra år sedan. Jag kom från cafébranschen och började arbeta på Eniro som telefonförsäljare. Redan från början var jag extremt tydlig med att jag ville vidare, att jobbet som telefonförsäljare bara var ett insteg. Fem månader senare fanns det en ny tjänst ledig, på eniro.se. Jag sökte den, fick den och spenderade två år och åtta månader som fältsäljare. Hittills var det den mest lärorika tiden på Eniro – att dagligen möta olika typer av kunder, allt ifrån små till stora företag. Därefter fick jag chansen att bli säljchef. Min resa har varit otroligt spännande, och jag har verkligen Eniro att tacka för det mesta i min karriär.

Vad gör du som säljchef?

– Sätter upp målsättningar med teamet – vad händer den här veckan? Vad gör vi? Min roll är att vara vägvisande och guida mitt team till att nå sina mål. Jag ska ge dem inspiration och få dem att känna att de har roligt på jobbet. Jag planerar vad vi kan göra för att bli bättre, håller säljutbildningar och är med mitt team ute på fält där affärerna händer.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att tävla och kunna prestera! Det driver mig. Men också känslan av att kunna vara vägvisare, och bidra till andras utveckling och på så vis känna mig behövd. Eftersom jag har jobbat med exakt det som mina säljare gör, så kan jag ge dem tips, trix och inspiration. Att lära ut är lärande, och fantastiskt roligt. 

Vad gör Eniro till en spännande arbetsgivare?

– Om man ser till min egen resa, så är Eniro en spännande arbetsgivare för att man hela tiden har möjlighet att utvecklas och göra andra saker. Eniro Business School erbjuder även både säljutbildningar och ledarskapsutbildningar med interna och externa föreläsare. Det är väldigt givande att träffa andra personer som har samma ambitioner som en själv. Vi lever i en snabbt förändrande digital värld, och här finns ständigt nya spännande produkter som man får lära sig och ta del av. Det är högt tempo och bara du själv som sätter gränserna.

Hur skulle du beskriva Eniro-kulturen?

– Det kanske låter klyschigt, men det är väldigt högt i tak. Mycket sociala människor som står för vad de tycker, och jag tror på sånt. Genom att utbyta erfarenheter och pusha varandra så lär man sig alltid nytt.