”Jag har tagit alla jobb som kommit i min väg”
14 Sep 2017 kl: 00:00

”Jag har tagit alla jobb som kommit i min väg”

Fotnot: Artikeln publicerades ursprungligen i september 2017, men har nu uppdaterats.

Är du passionerad för det du jobbar med?

– Ja, absolut! Jag gillar att vara frilansare eftersom att jag har drömt om att vara det hela livet. I min bransch är ingen dag den andra lik – jag gillar variation och att inte riktigt veta vad jag vaknar upp till. Passion för mig är utveckling och genom att göra nya saker hela tiden så utvecklas jag.

Hur hittade du dit där du är i dag?

– Genom jobb och plugg. Jag har tagit alla jobb och praktikplatser som har kommit i min väg och gjort allt jag kunnat för att åtminstone få in en fot till där jag vill vara. Det har såklart inte varit lätt alla gånger. Jag har gjort mycket som jag har varit överkvalificerad för och som jag egentligen inte har velat göra – men det är smällar man får ta för att komma dit man vill. Nu är jag där jag vill vara men blickar hela tiden framåt mot nya mål. Jag är aldrig nöjd. Men det ser jag som en bra sak.

Hur hänger dina privata intressen ihop med det du arbetar med?

­– Mitt arbete är min hobby nu och det är jag väldigt tacksam för. Det har sina för- och nackdelar. Fördelen är såklart att jag har kul – nackdelen är väl att jag egentligen aldrig slutar jobba. Allt jag gör är jobb och har jag lite tid över så sätter jag mig gärna vid datorn och jobbar lite även om jag har hållit igång från tidiga morgonen.

– Samma sak gäller ibland när jag är med vänner också. Det är ju så lätt att bara kolla mailen lite och ”jag ska bara…”. Hade jag inte haft ett jobb som jag brinner för hade jag nog stämplat in vid 08.00 och ut vid 17.00 – men det är inte riktigt min grej om man säger så.

Hur bibehåller du din passion för arbetet när den sviktar?

– Jag påminner mig själv om att det är det här jag alltid har velat. Att vara där jag är i dag var en dröm för mig i många år och det är viktigt att vara tacksam för det man har. Men också att inse att saker och ting inte bara har ”hänt” – det har krävts flera års engagemang, gratisjobb och studier. Att tappa glöden är naturligt och det är inget att skämmas för. Människan är glömsk och det gäller att påminna sig själv om hur lyckligt lottad man är som ändå har tagit sig en bit på vägen mot sina mål.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag kommer att fortsätta som frilansare och utveckla mina sociala medier samt vara med i lite olika tv-program. Min podcast, som jag har tillsammans med Antonia ”Anty” Johnson som heter ”Anty & Paris – i ärlighetens namn” fyller ett år snart. Inför det så har vi en liten överraskning som vi kommer släppa. Jag ser ljust på framtiden!