”Jag har kontakt med mina kollegor i hela världen”
8 Sep 2017 kl: 00:00

”Jag har kontakt med mina kollegor i hela världen”

Harisa Alijagic är född i Bosnien och bodde där till hon var fyra år. Familjen flyttade därefter till Tyskland på grund av kriget. Efter åtta år i Tyskland flyttade de sedan tillbaka till Bosnien där Harisa avslutade sina gymnasie- och universitetsstudier. För tre år sedan valde Harisa och hennes man att flytta till Sverige och i januari i år började hon på Thule Group i Malmö.

– Vi ville anta en utmaning och flyttade när vi båda fick jobb. Vi älskar Sveriges natur även om vädret inte är perfekt, säger Harisa och fortsätter:

– Min utbildning passar bra till min roll som Treasury Controller på Thule Group precis som min passion för utomhusaktiviteter.

Hur ser din roll ut?

– Jag är på en avdelning som fungerar som en intern bank för Thulebolagen i hela världen. Jag jobbar med bolagets likviditet, riskhantering, finansiella rapporteringar och prognoser. Jag har kontakt med mina kollegor på dotterbolagen i hela världen och förutom svenska och engelska kan jag tyska vilket gör att jag även kan kommunicera med mina tyska kollegor.

”Jag är glad att vara en del av Thule.”

Vad utmärker din arbetsgivare?

– Jag är glad att vara en del av Thule-familjen som verkligen lever alla sina värderingar. Alla är motiverade, personliga och har ett aktivt liv, många kollegor deltar i Vasaloppet och andra motionslopp. Vi tränar tillsammans på lunchen, det kan vara på gym eller i andra träningsklasser, säger Harisa och fortsätter:

– Under fredagsfrukosten träffas vi för att prata om nya projekt och vad som händer på våra olika avdelningar. Det är kul och ett bra tillfälle att möta och prata med kollegorna.

Vad möter du för utmaningar?

– Det är roligt att kommunicera med kollegor från andra länder, men det är också en utmaning eftersom det är kollegor från hela världen och det gäller att organisera sig med tanke på tidsskillnaderna, säger Harisa och fortsätter:

– Innan jag började läsa svenska jobbade jag mot den tyska marknaden. Det finns många likheter mellan det svenska och tyska språket, så min tyska hjälpte mig att lära mig svenska. Vi har dessutom svenskkurs på Thule en gång i veckan. Att prata med mina kollegor hjälper mycket, jag är glad över att de är så öppna och gärna hjälper mig framåt med det svenska språket.