Itello hittar effektiva lösningar på komplexa problem
8 Jun 2016 kl: 00:00

Itello hittar effektiva lösningar på komplexa problem

Tobias Andersson har bara arbetat på Itello i lite drygt två år, men har redan fördjupat sin kompetens och haft flera roller inom organisationen. Nu tar han klivet från systemspecialist till applikationskonsult.

– Itello är dock en platt organisation så man skulle kunna säga att jag tar ett steg i sidled. Fast ja, självklart är det ett steg framåt i karriären, säger han.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Kollegorna och den sammanhållning vi har på kontoret. Det finns en stark känsla av att alla jobbar mot samma mål och att vi tillsammans gör någonting som vi tycker är viktigt och bra. När det krisar sluter företaget alltid upp bakom, stöttar och hjälper till. Det skapar en trygghet. Arbetsuppgifterna förändras kontinuerligt, och därför är varje dag extremt utvecklande och utmanande. Man lär sig hitta enkla lösningar på väldigt komplexa problem. Vilket är spännande.

Vad är unikt med arbetet på Itello?

– Produkten som vi arbetar med, Inca. Det är ett standardiserat affärssystem för företag i försäkringsbranschen, en produkt som är banbrytande i sig. År 2003 gick några likasinnade innovatörer ihop, grundade Itello och startade Inca, något som i dag har gjort oss till specialister på allt som har med försäkrings- och sparandemarknaderna att göra.

”Framtiden blir vad du gör den till”

Hur ser ni på er framtid? Vad händer härnäst?

– Vår framtid grundar sig lite på vad som händer i försäkringsbranschen. Men jag kan med all säkerhet kan säga är att framtiden ser ljus ut för Itello. Vi har etablerat oss och blivit en stor systemleverantör inom försäkringsbranschen. Vi kommer också satsa på att försöka nå ut utanför Sverige, framförallt i Norden. Framgången gör att vi rekryterar och kommer att fortsätta rekrytera nya medarbetare. Vi söker bland annat efter systemvetare, datavetare och utvecklare och anställer gärna nyutexaminerade studenter. Personer som är drivna, självgående, analytiska, tekniskt lagda problemlösare som har en vilja att utvecklas är hjärtligt välkomna att söka sig till Itello.