24 Nov 2010 kl: 00:00

Isabella Löwengrip – Årets affärsnätverkare 2010

Isabella Löwengrip, mest känd som Blondinbella, är en av Sveriges största bloggerskor med flera hundratusen läsare i veckan. Men hennes meritförteckning slutar inte där. Hon äger 80 procent av Blondinbella AB som säljer annonser och driver bloggens kommersiella verksamhet, hon har startat nätbutiken Bellme, designar en egen klädkollektion och har en egen tv-show. Hon har skrivit en bok om självförtroende, är en flitigt anlitad föreläsare och ska medverka i en ungdomsfilm. För tillfället läser hon ekonomi på Zürich business school och i vår har nya magasinet Egoboost premiär där hon har rollen som chefredaktör och affischnamn.
− Kontaktnätet är A och O − oavsett vad man vill göra i livet. Jag bjuder folk så lunch så ofta jag kan och det har jag gjort i flera år. En lunch på 100 spänn kan vara ens livs bästa investering. Allt jag driver i dag har börjat med just en lunch eller en fika över en kopp kaffe, skriver hon i sin blogg.

 

Isabella har aldrig varit sen att nätverka för att förverkliga sina idéer. När hon som 18-åring ville starta ett tv-program i Tv400 kontaktade hon helt enkelt ett produktionsbolag − och en månad senare drog Blondinbellas tv-dagbok igång. Lika självklart kontaktade hon Abbe Bonnier när hon ville skriva en bok och frågade Mia Törnblom om en lunch när hon behövde hitta inspiration till Egoboost. Och när hon fick en idé om ett eget klädmärke var hon inte sen att ta kontakt med Svante Tegnér på Bubbleroom/Haléns.
− Hela tiden har jag varit på hugget, aldrig accepterat ett nej och försökt att få kontakt med duktiga människor. Jag har stått för passionen och drivkraften och så har jag hittat människor med erfarenhet. Perfect match. Får jag ett nej så brukar jag tänka ”Var det för att jag presenterade min idé dåligt − i så fall, hur lägger jag upp det bättre, eller tror jag inte riktigt på idén själv?”, skriver hon i sin blogg.

 

Så det är kanske inte så konstigt att Isabella i dag utsågs till en av Årets kvinnor i Damernas värld och igår knep titeln Årets affärsnätverkare 2010 i hård konkurrens med bland annat Paolo Roberto, Maria Rankka, Pigge Werkelin, Sven Hagströmer och Johan Stael von Holstein.
− Det betyder så himla mycket för mig, kommenterar hon utmärkelsen i sin blogg och förklarar:
− Jag började blogga som 14-åring, startade mitt första bolag som 16-åring och har sedan dess kunnat leva på min hobby och mitt företag. Allt tack vare min förmåga att VÅGA nätverka. Jag började med noll kontakter och noll pengar. Det enda jag hade var en tydlig bild av var jag ville hamna och vad som krävdes för att nå dit. Jag har gått på så många mingelträffar sen jag var 16, där jag aldrig har känt någon men ändå pressat mig fram i folksamlingen, fått fram en hand och presenterat mig med pipig röst. Jag hoppas med priset visa andra unga att man kan komma långt om man vågar ta kontakt.

 

Här är Blondinbellas 3 nätverkstips:

1. Skapa dig ett kontaktnät, hör av dig till människor du vill lära dig av, eller jobba med/åt, svarar inte personen så försök igen eller kontakta en annan! Alla människor måste äta = alla har tid någon gång.

 

2. Jag brukar bjuda ut människor som är superduktiga inom sin grej. Det jag vill ha ut då är just passionen, att se en människa med glöd är perfekt när ens egen motivation är borta. Likaså är det tvärtom, när jag är på topp och är full med energi så gillar jag att träffa andra som jag kan inspirera! Ge och ta.

 

3. Dela hela tiden med dig av ditt kontaktnät till andra, då delar andra med sig till dig.

 

Foto: Linnea Frank

 

 

Hej Isabella Santos som vann biljetter till nätverkskvällen Årets affärnätverkare!

Vad tyckte du om kvällen?
− Helt ok. Alldeles för lite mingel för att vara ett nätverkarevent. Några proffsminglade sig runt men många stod också fast i små grupper. En uppgift att lösa eller annan icebreaker hade varit super!

 

Vad var bäst med kvällen?

− Helt klart David Legas tal. Fantastisk talare – engagerande, rolig och otroligt inspirerande!

 

Lyckades du knyta några nya spännande kontakter?

− Det vet jag inte, på så kort tid hinner man inte riktigt få en uppfattning. Hemläxa till nästa gång: fixa visitkort!!

 

I din nominering till att vinna skrev du att den du helst skulle vilja hinna prata med under kvällen var Blondinbella − fick du det?

− Ja, en kortis. Jag hade gärna pratat mer med henne.

Läs mer om vad Isabella tyckte om kvällen i hennes blogginlägg här!