Internationell miljö på Sigma Technology
21 Apr 2017 kl: 00:00

Internationell miljö på Sigma Technology

Sponsrat innehåll i samarbete med Sigma Technology

Projektledaren och informationsingenjören Malin Andersson och mjukvaruutvecklaren Hossein Nourozi Shad arbetar som konsulter för Sigma Technology hos en kund i Karlskrona.

– Trots att vi jobbar 100 procent hos kunden känner vi alltid att vi har Sigma Technology som en trygg hemmaplan. Det kommer mycket stöttning därifrån och de ser till att vi känner oss omhändertagna, säger Malin.

Vill du också arbeta på Sigma Technology? Kolla in lediga tjänster här!

Innan Malin började på Sigma Technology för fem år sedan hade hon jobbat både som projektledare och konsult. Möjligheten att få kombinera de två rollerna var vad som lockade henne till företaget.

– Som projektledare är min uppgift att driva projektet framåt och att säkerställa att vi gör saker i tid med kvalitet. I mjukvaruprojektet, som både jag och Hossein arbetar med, jobbar jag med produktinformation, där vi tar fram allt från kunddokumentation till säljdokumentation, berättar hon.

Hossein som ursprungligen kommer från Iran, utvecklar tillsammans med ett större team av Sigma-kollegor själva mjukvarusystemet. Efter att ha studerat i Storbritannien, och därefter arbetat i Malaysia i tre år, kom han till Karlskrona förra året som en del av ett stipendieprogram på Blekinge tekniska högskola.

– Ett år in i min tvååriga masterutbildning i datavetenskap blev jag erbjuden det här jobbet på Sigma Technology. Jag började som mjukvaruutvecklare nu i september och pluggar samtidigt parallellt, säger Hossein och fortsätter:

– Min första tid här har varit fantastiskt bra. Det finns en sådan hög kompetensnivå på Sigma Technology och alla är otroligt duktiga på det de gör. Det finns alltid någon att fråga om du stöter på ett problem och jag känner att jag lär mig något varje dag.

Bli en del av Sigma Technology i Karlskrona!

Något som både Malin och Hossein nämner som en anledning till att de trivs så bra på Sigma Technology är den mångfalden av människor och kulturer som finns på företaget. Inom projektet de arbetar med har Sigma Technology elva olika sajter runt om i världen, vilket innebär att de arbetar med kollegor från olika tidszoner och bakgrunder.

– Den mångfalden gör det här jobbet väldigt spännande och utmanande. Jag tycker att jag hela tiden lär mig mycket om mig själv och om hur jag hanterar olika situationer. Nu har jag till exempel precis varit iväg till Toronto och fått med mig en massa kunskap hem om hur de arbetar på kontoret där, säger Malin och tillägger:

– Jag brukar vara borta ett par veckor i snitt men det finns goda möjligheter att arbeta utomlands en längre period för de som vill och kan. Vi har även årliga resor där alla konsulterna träffas. I år var vi exempelvis en helg på Kreta. Sigma Technology anordnar många sådana aktiviteter, både på och utanför arbetstid för att vi ska ha kunskapsutbyte och lära av varandra.

Här kan du läsa mer om Sigma Technologys lediga tjänster

Vill du inte söka i dag utan bli med i nätverket ”Friends of Sigma Technology”? Klicka här!

Sponsrat innehåll i samarbete med Sigma Technology