Inom SCA hålls ingen tillbaka
23 Mar 2017 kl: 00:00

Inom SCA hålls ingen tillbaka

SCAs regionala varumärken som Libresse, Libero och Edet är välkända i Sverige och övriga Norden. På den internationella marknaden ryms marknadsledande, globala varumärken såsom Tork och TENA, produkter som varje dag förbättrar och underlättar människors vardag. Vi har träffat Christina Nilsson, Vice President Quality Hygiene Business, som har haft en inspirerande och intressant utvecklingsresa på SCA.

Vad gör SCA till en attraktiv arbetsgivare?

– Det finns så mycket som gör SCA till en attraktiv arbetsplats. En av de viktigaste aspekterna är att SCA är ett företag som månar om sina medarbetare. Här är allas idéer och åsikter lika viktiga och jag har hela tiden fått utrymme att utvecklas och växa utifrån min potential. Jag började som labbchef för 18 år sedan och har alltid känt mig uppmuntrad att ta mig an nya utmaningar.

Varför tror du att unga tilltalas av en karriär på SCA?

– Med försäljning i omkring 100 länder och verksamhet i cirka 60 länder så erbjuder SCA internationella karriärmöjligheter vilket attraherar många unga. På min arbetsplats i Göteborg är jag en av ungefär 1 000 personer i en internationell miljö, vilket är otroligt lärorikt och inspirerande på alla sätt.

Hur ser du på din fortsatta utveckling på SCA?

– SCA är bra på att möta sina medarbetare i olika faser i livet och utgår från att alla ska må bra. Man förväntas ta stort ansvar för sitt jobb men i gengäld får man tillit och möjlighet att utöva frihet under ansvar. Jag är själv ett exempel på hur SCA värdesätter sina medarbetare och månar om långsiktiga relationer. Jag har drivit min egen utveckling framåt hela tiden och haft chefer som stöttat mig i det, vilket gjort att jag har kunnat kombinera ansvarsfulla roller med att samtidigt bilda familj.

Vad gör dig stolt över att jobba på SCA?

– Det känns oerhört meningsfullt att veta att det företag jag jobbar på aktivt bidrar till att öka kvinnors och mäns hygienvillkor över hela världen. Ett exempel på det är SCAs initiativ Hygiene Matters som syftar till att utbilda i hygien, bryta tabun och aktivt arbeta för en vardag eller skolgång där ingen hålls tillbaka. Det gäller i lika stor utsträckning i ett priviligierat land som Sverige, som i länder där flickor tvingas stanna hemma från skolan när de har mens, eller att människors liv begränsas av att de lider av inkontinens. Våra produkter bidrar till en högre livskvalité vilket gör mig stolt över att jobba på SCA!