Innovation och erfarenhet – på SEB förenas IT och affär
5 Jun 2018 kl: 00:00

Innovation och erfarenhet – på SEB förenas IT och affär

Nicoleta Stepman, Business Developer, och Daniel Björnlund, Information Security Officer, är två av cirka 4 500 anställda som arbetar i SEBs nybyggda kontor som ligger mitt i Arenastaden i Solna, Stockholm. Kontoret andas kreativitet, modernitet och innovation, helt i linje med SEBs vision.

På SEB tas kompetens tillvara

Den miljöcertifierade byggnaden är bara en del i den utveckling av smarta lösningar och nya funktioner som snabbt satt SEB högt på intresselistan bland studenter och young professionals.
– Daniel och jag kom in från lite olika håll, men vi var lika övertygade om att det var hit vi ville, berättar Nicoleta som redan som student fick kontakt med SEB via Carpe Competencia och dess mentorsprogram som hon var projektledare för.
– Ja, min resa började med SEBs IT Young Professional-program. Det är snart fyra år sedan, men det känns som ett halvår. Varje dag är spännande och händelserik, så tiden går fort, skrattar Daniel.

En ambitiös förändringsresa

Att mod och kompetens är nödvändigt bland SEBs medarbetare är inte så konstigt. Just nu genomgår organisationen en stor förändring i det digitala landskapet.
– För mig som arbetar inom säkerhet känns det bra att veta att SEB verkligen satsar på området för att kunna erbjuda det skydd som våra kunder förväntar sig, berättar Daniel.

Daniel menar att man i dag inte oroar sig för tjuvar i rånarluvor, utan snarare attacker mot bankens digitala system.
– Man måste alltid ligga ett par steg före, och det gör SEB, förklarar Daniel.
– SEB befinner sig definitivt i det digitala landskapets framkant, men välkomnar samtidigt ny kompetens att hjälpa oss nå ännu längre, ännu snabbare, säger Nicoleta.

En spännande framtid

Den digitala transformeringen berör inte bara säkerheten utan hela SEB, och personal på samtliga avdelningar uppmuntras att vidareutbilda sig och utvecklas.
– Jag är civilekonom i grunden, men stortrivs med att arbeta med IT. Affär och IT i perfekt kombination helt enkelt. Jag lär mig nya saker varje dag och får många möjligheter till fortbildning, säger Nicoleta.

Daniel och Nicoleta berättar om hur SEBs syn på ledarskap ger utrymme för personlig utveckling.
– Här är det inte någon som pekar med hela handen, vi blir snarare uppmuntrade att ta ansvar och växa i våra roller, säger Daniel. Nicoleta håller med och berättar att hon blev nominerad att gå young talent-programmet, ett av SEBs interna utvecklingsprogram. Att hon var höggravid var inget hinder.
– Absolut inte. SEB ser sina medarbetare som långsiktiga investeringar och är inte rädda för att satsa på oss, ler Nicoleta.