Initiativrik traineeperiod på Acando
10 Jun 2014 kl: 00:00

Initiativrik traineeperiod på Acando

Efter 14 månader på Acandos traineeprogram har Elias Lindqvist inte bara fått utbildning i grundläggande verktyg som behövs för att lyckas i konsultrollen, såsom Excel. Han har även skapat sig en helhetssyn av organisationen och hunnit med flera konsultprojekt inom företagets tre affärsområden: Management Consulting, Enterprise Consulting och Digital Consulting.

Vad har varit höjdpunkten hittills?
– Något som kännetecknar programmet är att vi traineer bidrar på riktigt och är involverade i företagsutvecklingen på Acando. Efter tre månader åkte vi till exempel på en konferensresa till Italien med ledningen där vi tog fram affärsplanen för traineeprogrammet. Men det kontinuerligt största mervärdet för mig är gemenskapen som finns inom och mellan traineekullarna. Det är en enorm styrka att ha det kontaktnätet och i och med att tidigare traineer banat vägen får man snabbt ta intressanta och affärskritiska roller. Gemenskapen gör det även enkelt att dra ihop sociala evenemang, vi var till exempel närmare 50 traineer och traineealumner anmälda till Bellmansstafetten tidigare i år.

Hur fick du nys om traineeprogrammet?
– Jag var engagerad i olika nätverk under studie­tiden och jobbade som vice ordförande på Kungliga tekniska högskolans studentkår under ett år. Jag kom i kontakt med medarbetare från Acando vid flera tillfällen och det kändes alltid naturligt.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
– Traineeprogrammet börjar brett och smalnar av med tiden. Snart är det dags för mig att välja inriktning. I dag lutar det åt Management Consulting, men alla affärsområden har sin charm.

Vem passar som trainee på Acando?
– Den som har en stark vilja att utvecklas, intresse för människor och hög ambitionsnivå. Traineeprogrammet har som vision att utveckla marknadens bästa konsulter med mindre än fem års erfarenhet. För att förverkliga det erbjuds ett ambitiöst utvecklingspaket, men i slutändan måste man vara villig att förvalta det. Personligen känner jag mig privilegierad som har fått den här möjligheten!