”Ibland projekterar vi komfort,­ ibland livsnödvändigheter”
10 Dec 2014 kl: 00:00

”Ibland projekterar vi komfort,­ ibland livsnödvändigheter”

Tekniska utmaningar, snabba utvecklingar på miljöområdet och ett nära samarbete med allt från arkitekter till slutkund – som VVS-­konsult gäller det att hålla flera bollar i luften.

Berätta om era roller!
Malin: – Som VVS-konsult tar jag fram lösningar för installationer av ventilations-, värme- eller kylsystem. Vi jobbar i projekt som kan ta ett par veckor eller mer än ett halvår. Jag hoppar lite ­mellan rollerna i projekten, ibland ligger tyngden på att rita och projektera och andra gånger är jag ute på platsbesök och har möten med kunder.

Stefan: – Malin och jag har liknande roller, ­men jag har jobbat mycket mot sjukhus. Sjukhus ­behöver hantera och leverera livsnödvändiga medicinska gaser till sina patienter och det sätter särskilda krav på installationerna. Blir det exempelvis brott på en ledning ska det finnas reservgas som styrs om.

Vad gör Bengt Dahlgren till en lockande arbets-givare?
Stefan: – Trots att det är ett stort företag drivs Bengt Dahlgren på ett familjärt och väldigt trevligt sätt. Det är en arbetsplats där folk delar med sig av sina erfarenheter och gärna lär sig nytt. Dessutom är det ett rätt oberoende företag på så vis att det inte drivs av en grupp jättar som bara arbetar efter vinstkrav.

Vilka utmaningar möter ni i jobbet?
Stefan: – Energifrågan ligger i fokus hos oss, och eftersom både tekniken och reglerna utvecklas snabbt gäller det att hålla sig uppdaterad. Jag vill kunna välja lösningarna som är mest hållbara ur ett ekonomiskt, ett miljömässigt och ett energimässigt perspektiv. Sedan kan det också vara en utmaning att få kunden att förstå varför de ska välja just de lösningarna.

Hur är det att vara nyanställd på Bengt Dahlgren?
Malin: – De vågar satsa på sina nyanställda och ger oss mycket ansvar redan från början. Jag har bara varit här i ett år men jag märker att de litar på mig. Jag har bekanta i branschen som knappt varit utanför kontoret, men för mig dröjde det inte länge förrän jag fick gå på möten och träffa kunder.