”Hyr ett hus och fyll det med kvinnor och vin”
25 Maj 2015 kl: 00:00

”Hyr ett hus och fyll det med kvinnor och vin”

Vilket är det största äventyret du haft?

Sara: – Etiopien. Jag såg till att få en gammelget slaktad och tillagad uppe i berg, givetvis på grund av dödshungrighet. Ramlade av en häst i samma berg, under galopp och nerför ett stup. Kanske mer skräck än äventyr. Avslutningsvis robbad på feta cash av en amerikan. Oh the adventure!

Olle: – Jag har cyklat ensam från norra Indien till landets sydspets men det var ändå inte alls lika spännande som att säga upp sig och starta eget. Så jag säger: Att säga upp sig och starta eget.

Ellen: – Att vara tonåring och komma ut levande på andra sidan. Det hade ju kunnat gå lite hur som helst.

Navid: – När jag och några vänner var på Burning Man-festivalen. Vi vaknade upp till en jordbävning, stod i bilköer i ökenhettan, blev nästan stoppade av poliser, tappade bort varandra medan den stora trämannen brann och hittade varandra igen medan lasrarna, dansgolven och de neonupplysta bilarna brann förbi oss.

Om du skulle byta karriär – vad skulle du göra då?

Sara: – Har ALLTID sett mig som hjärnkirurg, men sedan träffade jag Bea Uusma som bah: ”hjärnkirurgi är astråkigt, man bara skär i en blobb” så då byttes mitt kall istället till hjärtkirurgi.

Olle: – Då skulle jag starta en app med lokala nyheter i Årsta där jag bor. Eller måste jag byta bransch helt? I så fall skulle jag börja sälja solceller till länder i tredje världen. Kul att sprida miljövänlig teknik och få resa mycket.

Ellen: – Friidrotts-stjärna som därefter skulle vara med i Mästarnas mästare på SVT! Gärna samma år som Zlatan.

Navid: – Gå i pension. Helt ärligt. Spela schack och gå promenader.

Om du skulle få jobba bakom en framgångsrik person, vem skulle det vara?

Sara: – Calle B, alltid Calle B. (Carl Bildt, reds. anm.)

Olle: – Då väljer jag Stefan Löfven. Har alltid tyckt att rollen som politisk strateg verkar väldigt spännande. Men förmodligen har jag fått en förskönad bild från tv-serien Vita huset. Det kanske är skittråkigt. Men något måste man ju dra till med.

Ellen: – Den iransk-franska serie­tecknaren,­ konstnären och regissören Marjane Satrapi som bland annat skrivit serieromanen Persepolis. Jag skulle nöja mig med att koka hennes kaffe och klistra hennes frimärken och hoppas att lite, bara liite, av hennes genialitet skulle fladdra av henne och hamna på mig.

Navid: – Hans Rosling. Utan tvekan.

Vilket är ditt bästa sommartips?

Sara: – Viskos, linne och siden. Kom ihåg det nu. FÖR bövelen. Svett vik hädan!

Olle: – Stanna i Sverige! Och spara semesterdagarna och utlandsresorna­ till resten av året. Jag tycker att vårt land är väldigt vackert på sommaren.­ Om jag får tillåta mig att låta lite som Ulf Lundell, och det tillåter jag mig att göra, så skulle jag säga att Sverige sommartid har en karg och sval skönhet som är oslagbar.

Ellen: – Hyr ett hus på Fårö och fyll det med kvinnor och rödvin. Det är vad jag ska göra i sommar.

Navid: – Skaffa hemtelefon och lägg smart­phonen i en skål med radio­aktiva pirayor.