13 Mar 2009 kl: 00:00

Husmorsknep för kontoret

New York Times har sammanställt en lista med enkla lösningar på moderna vardagsproblem – som kan spara dig tusenlappar eftersom du slipper ringa in proffs-tekniker. Här presenterar vi listan på själv-hjälp, med en brasklapp – ibland kan det löna sig att ringa proffshjälp!

 

Scenario: Du springer ut från ett oändligt möte och skyndar dig på toa. Precis när du äntligen sätter dig ner hörs ett ljduligt plask. Du har tappat mobilen i toaletten!

Så här gör du: Förhindra kortslutning genom att snabbt ta ut batteriet. Torka telefonen noga och lägg den i en skål med okokt ris – det drar ut fukten.  

 

Scenario: Du jobbar på en superviktig presentation när skärmen plötsligt blir blå och datorn stänger av sig. Och vad värre är – den vägrar starta igen!

Så här gör du: En krachad hårddisk kan gå igång (en stund) efter en natt i frysen. Montera ut hårddisken och lägg den bland matlådorna i kontorets frys. Nästa morgon hoppas du att den går igång tillräckligt länge för att du ska hinna kopiera innehållet – chansen finns!

 

Scenario: Du ska bara hämta ett viktigt dokument från en cd-skiva innan mötet. Men datorn tuggar och tuggar och skivan är för smutsig för att spelas.

Så här gör du: Fixa fram en flaska munsköljmedel eller vodka (vi hoppas du inte har dessa i skrivbordslådan!) och tvätta skivorna i. Båda funkar lika bra!  

 

Scenario: Du står och stampar stressat vid skrivaren och bara MÅSTE ha det viktiga dokumentet för en kvart sedan. Men inget händer. Det är slut på bläck!

Så här gör du: Ta ut patronen och värm den tre minuter med en hårtork.  

 

Har du fler tips? Dela gärna med dig här nedanför!