27 Nov 2012 kl: 00:00

”Hur svårt kan det vara att bli chef?”

Vad handlar boken om?Freddie Larsson

– Det är en ledarskapsfilosofi som grundar sig helt på individen. Det finns bara ett sätt att leda på och det är att utgå från dig själv – dina egna känslor, erfarenheter, kunskaper och värderingar. Därmed har varje chef sitt unika sätt att leda.

 

Varför brinner du för detta?

– Ledarskap handlar för mig om att få andra människor att växa och överträffa sig själva. Att se glädjen i medarbetarnas ögon när man ger dem en klapp på axeln efter ett bra arbete ger mig en kick.

 

Kan alla bli chefer?

– Definitivt! Det handlar bara om att hitta en miljö där ditt ledarskap efterfrågas. En ledare inom det militära passar antagligen inte lika bra att driva en frisörsalong till exempel.

 

Vilket är ditt bästa tips till chefer som är nya i sin roll?

– Var dig själv och led som du vill, inte som andra. Ikläd dig inga roller som du inte har täckning för. Det lyser snart igenom.

 

Hur använder du Shortcut?

– Framför allt för att få idéer och nya infallsviklar, men det är också en bra plattform för att höja värdet på sitt eget varumärke. Jag sökte länge efter ett bra forum och Shortcut kändes både proffsigt och intuitivt.

 

LÄS OCKSÅ:

HEJ MEDLEM Shortcutmedlemmen Camilla Björkman och författarkollegan Ulrika Ek fann ett mönster när det frågade några av Sveriges mest framgångsrika kvinnor hur de har nått dit de är i dag. Resultatet blev boken Powerprincipen, full av tips och råd för kvinnor som vill lyfta sin karriär.

 

HEJ MEDLEM Shortcutmedlemmen Helena Adestedt sa upp sig utan att ha ett nytt jobb på gång – och hittade drömjobbet. Nu uppmanar hon andra att våga ta steget. Här är tipsen till dig som också är sugen på att byta jobb.