6 Apr 2008 kl: 00:00

Hur motiverar du dig när det går trögt?

Vad finns det då för knep att ta till när jobbet känns som tuggummi?

Mitt råd är: Försök vinna segrar, små segrar som tillsammans leder till positiva tankar och ökat självförtroende.

Tänk så här:

Om det känns som att allt går fel är varje sak som går rätt en seger. Räkna de saker du gör rätt. Har du suttit och ringt hela förmiddagen utan att få tag på en enda rätt person, sätt som mål att få tag på någon så snabbt du kan efter lunch. Och gläds åt segern när du lyckas.

Säger alla kunder nej innan du har presenterat vad du vill, sätt som mål att få tala klart. Och när du gör det, säg Yes! Sätt upp små mål och klara dom. De positiva känslorna från måluppfyllelsen ger dig kraft att klara nästa mål och sedan nästa mål. Och från det är steget inte långt till att flytet är tillbaka.

Motivation och engagemang är nyckelorden. Ser du till att dina små segrar höjer din motivation är du snart tillbaka i form igen.

Vill du veta de vanligaste felen som säljare gör i motgång och vad du kan göra istället? Klicka HÄR.

Veckans utmaning

Var beredd när din nästa motflytsdag kommer.

Vilka små delmål kan du komma på i ditt jobb? Skriv ned dem i en fil eller på en lapp som du sparar. Ta fram den nästa gång det går trögt.

Vågar du?

Ta upp detta i din säljgrupp på nästa säljmöte.

Om ni tillsammans pratar igenom hur ni kan ta små segrar i er grupp och kommer överens om att detta är viktigt, kan ni få in en positiv känsla i gruppen och tillsammans glädjas åt era små segrarna när det går tungt.

Lycka till!

Max

Max Söderpalm är expert på försäljning och säljledning. Inom kort aktuell med boken 30 sätt att göra affär. Varje vecka skickar han ut Monday Morning Letter, ett uppfriskande brev för dig med fokus på sälj. Vill du prenumerera på Monday Morning Letter? Mejla blogg@soderpalm.se. Läs mer om Max, hans blogg och Monday Morning Letter på www.soderpalm.se.