Hur äventyrlig är du i karriären?
3 Aug 2015 kl: 00:00

Hur äventyrlig är du i karriären?

Hur väl överensstämmer ordspråket ”borta bra men hemma bäst” med dig?

A. Inte alls, mitt hem är där jag är för dagen. Det där gamla ordspråket är nonsens.
B. Det stämmer ganska bra. Visst trivs jag som bäst hemma, men jag skulle inte kunna leva utan nya intryck och kulturer.
C. Till punkt och pricka. Jag lämnar helst inte hemmet. Varför nöja sig med bra när man redan har bäst?

Dags för kick-off! Din arbetsgivare ber dig välja käk för kvällen, vad tar du?

A. Jag tar den dödliga delikatessen fugu. Man lever bara en gång.
B. Trendrätten råbiff, tack. Ganska gott, och inte för tråkigt. Lite kul ska man väl ha?
C. Jag behöver inte titta på menyn. En burgare och en stor stark, tack!

Äntligen lite ledigt och dags för filmmys i soffan. Vilken film ser du helst?

A. Jag ser en dokumentär som skildrar Krimhalvön på 1920-talet. Jag tänker inte slänga bort min tid utan att få nya intryck och lärdomar.
B. Det blir en Tarantino-rulle. Vi tittar på Pulp Fiction, mycket smart, snygg och underhållande film.
C. Dum & Dummare. En tidlös klassiker som ­ALLA gillar.

Dags för kompetensutveckling på jobbet och du får fria tyglar att välja kurs. Vad gör du?

A. Jag väljer en kurs om aztekisk 1300-talskonst ur ett nutida genusperspektiv.
B. Jag går på en internationell ledarskapsföre­läsning.
C. Jag vidareutbildar mig inom min expertis, det är ju ­trots allt min nisch jag vill vara bäst på!

När tror du att du kommer att vara redo att bli förälder?

A. Nu! Vi lever i ett modernt samhälle, jag ska kunna göra karriär och satsa på familjen i symbios.
B. Jag väntar nog några år till och satsar på karriären. Först vill jag resa och jobba lite.
C. Jag vet inte om jag vill ha barn, det blir ju som att leva ett nytt liv och jag trivs ganska bra med det jag har nu.

Vilket är ditt favoritprogram på tv?

A. David Attenborough-dokumentärer. Jag älskar ­att få se platser jag aldrig varit på och få nya perspektiv av saker jag trodde att jag visste något om.
B. Antikrundan. Det är inte bara kul att höra om objektens värde, historierna är bäst! Fantastiskt program!
C. Så mycket bättre! Svenska artisters låtskatter med en lagom twist. Tryggt och underhållande.

Hur ser din klassiska motionsform ut?

A. Oftast blir det kundalini-yoga i soluppgången.
B. Jag springer en del och drömmer om New York Marathon!
C. Jag har lagt ner min fotbollskarriär sedan ungdomsåren, men hoppar in i min polares korplag ibland.

Nå, hur blev resultatet då? Kolla nedan!

Flest A

Holy macaroni! Du bangar verkligen inte på en utmaning! Livets skola trumfar högskolan enligt din världsbild och ”hands on” är ditt mellannamn. Karriärdröm: FN:s generalsekreterare, eller åtminstone någon gång under karriären jämföras med Ban Ki-Moon.

Flest B

Omväxling förnöjer. En solid universitetsutbildning utesluter varken drejkurser på kvällstid ­­eller semester som inkluderar ett stopp i Silicon Valley. För dig är utbildning viktigt, men man måste leva livet också. Karriärdröm: Du vill göra mycket, därför lockar en karriär där det går att växa på både höjden och bredden – men behålla tryggheten. Troligtvis ­landar du på ett stort bolag där du kan göra ­karriär internt.

Flest C

Du är karriäristens svar på travhästen. Skygg­lapparna på, full fart framåt och inga onödiga ­avstickare. För dig är en fin examen vad som ­be­tyder något och du spiller inte tid på annat ”trams”. Din målmedvetenhet och ditt raka sätt kommer mest troligt att leda dig precis dit du vill. Karriärdröm: Det luktar business class långa vägar. De välstrukna skjortorna och den perfekta frisyren kommer att sitta som en smäck när du snart når drömmen. Det skulle smaka med ekonomisk rådgivning och styrelserum, va?