10 Jun 2014 kl: 00:00

Hos Riksbyggen gör du skillnad

genom praktik på Riksbyggen fick energiingenjören Jennifer Forsell upp ögonen för fastighetsförvaltning. I rollen som kundansvarig på energiavdelningen kombinerar hon i dag sitt engagemang för miljöfrågor med sina arbetsuppgifter.

Berätta om din roll!
– Jag har en delad tjänst vilket gör att jobbet aldrig blir tråkigt. Hälften av min tid är jag på energiavdelningen och resten av tiden jobbar jag med teknisk förvaltning.

Hur ser en typisk dag ut på jobbet?
– En dag börjar ofta med att jag för in energistatistik, kollar mejl och attesterar fakturor. På eftermiddagen kanske jag får in en felanmälan och då tar jag på mig arbetsbyxorna, sätter mig i bilen och åker ut till den fastighetsförening som behöver min expertis. Väl på plats börjar problemlösningen. Ibland arbetar jag även på kvällstid då jag är med på styrelsemöten i föreningarna. Där fungerar jag som ett bollplank för föreningen och svarar på de frågor som handlar om förvaltningen av bostäderna.

Vad är roligast med ditt jobb?
– Det roligaste är att möta kunderna och lösa deras problem. Det kan handla om ventilations- eller temperaturfrågor och mitt arbete kan göra stor skillnad för de boendes inomhusmiljö och välmående. Dessutom arbetar Riksbyggen aktivt för att hitta miljösmarta lösningar på problem, så att förklara vikten av miljövänliga alternativ för våra kunder är också en viktig och rolig del av mitt jobb.

Vad finns det för karriärmöjligheter på Riksbyggen?
– Riksbyggen satsar stort på kompetensutveckling och därför finns möjlighet att nischa sig mot ett specialintresse. Själv brinner jag för miljöfrågor och satt tidigare med i byggnadsnämnden för Miljöpartiet. Mitt engagemang mottogs positivt av min arbetsgivare och i dag har jag stor nytta av min expertis. Energi och miljö är viktiga frågor inom Riksbyggen.

Har du något tips till de som just nu letar efter ett jobb?
– Utnyttja alla chanser du har att komma i kontakt med de arbetsgivare som intresserar dig medan du pluggar. Just nu har vi många öppningar hos oss eftersom vi har stora pensionsavgångar, så om du vill arbeta med fastighetsfrågor och förvaltning kan du söka praktik eller kanske skriva uppsats här. För mig var praktiken verkligen en språngbräda!