Hopp för dig som glömde söka
18 Maj 2014 kl: 00:00

Hopp för dig som glömde söka

Gör en sen anmälan 

Många program och kurser är fortfarande öppna för sen anmälan. På antagning.se finns en flik för utbildningar som fortfarande går att anmäla sig till.

Gå en yrkesutbildning
Att studera på yrkeshögskola innebär att du kan välja en utbildning som är skräddarsydd efter arbetsmarknadens behov. Det finns hundratals olika inriktningar, och du skickar anmälan direkt till den skola du är intresserad av. Sök utbildning på yrkeshogskolan.se

Studera på folkhögskola
I Sverige finns 150 folkhögskolor med utbildningar inom alla tänkbara inriktningar. Varje folkhögskola ansvarar själv för sin egen antagning och är inte styrd av universitetens deadline. Du söker direkt till den skola du vill studera vid, och det finns oftast lediga platser även en bit in på terminen.

Plugga på distans
Det mesta går att läsa på distans, allt från korta kurser till fleråriga program. Det finns många fördelar med distansutbildningar – du slipper pendlandet mellan skolan och hemmet och kan lägga upp dagarna som de passar dig. Sök på distansutbildningar.se efter eftergymnasiala utbildningar som passar dig.

Lokala antagningar
Alla universitetet och högskolor kan ha lokala antagningsomgångar. Ring runt till de skolor du är intresserad av och fråga – ibland kan du bli antagen trots att den ordinarie ansökningstiden gått ut.

Plugga distanskurser på Harvard och Stanford
Massive open online courses, förkortat MOOC, erbjuds vid kända universitet såsom Hardard och Stanford. Alla kurser sker online och är gratis. Tusentals kursdeltagare kan läsa kurserna samtidigt till en lärarinsats. Surfa in på mooctivity.com och läs mer om dina möjligheter.