Hon tog hem drömjobbet på Spotify
8 Jun 2015 kl: 00:00

Hon tog hem drömjobbet på Spotify

Det är inte alla som kan svara ”Spotify, du vet” på den obehagliga frågan om vad man ska göra efter sin examen. Men det kan Handelsstudenten Anna Lundin. Som årets erhållare av Female Economist of the Year kan hon nämligen se fram emot en ettårig, skräddarsydd tjänst på den svenska musikjätten.

Stipendiet instiftades för 15 år sedan av Handelsalumnen Barbro Ehnbom i syfte att främja unga kvinnors avancemang i näringslivet, och det är andra året som Spotify agerar huvudsponsor.

− Under mitt år på Spotify hoppas jag få möjligheter att utvecklas i en flexibel miljö med högt tempo och högt i tak. Spotifys kultur, innovativa approacher och det ansvar som företaget ger sina anställda verkar vara ”one of a kind”. Det kommer att bli en ära att representera ett företag med en produkt som gör människor genuint lyckliga och dessutom i en industri som är ständigt föränderlig, kommenterar Anna Lundin vinsten.

Anna kommer att arbeta nära de båda grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon, så spännande perioder utomlands blir alldeles säkert en del av hennes yrkesroll.

− Vi är mycket glada att välkomna Anna till Spotify. Hon har en imponerade bakgrund, ett starkt driv och kommer bli en uppskattad ”difference maker” hos oss, säger Katarina Berg, HR-chef Spotify.

Årets stipendiat presenteras i morgon under en ceremoni på Handelshögskolan i Stockholm.