12 Okt 2011 kl: 00:00

Hon hjälper dig nå framgång – steg för steg

I sin medlemsblogg ”Vägen till framgång” här på shortcut bloggar personalchefen Moran Winsteen Albin om hur du skapar din egen framgång – steg för steg. Från personlig marknadsföring och kontaktnätsbyggande till att hitta rätt jobb och rätt chef – och nu senast även rätt partner.

 

För fem år sedan fick Moran ett telefonsamtal från en av klubbarna på Shortcut. De ville att hon skulle presentera sin kandidatuppsats A road to success – a strategic plan for young female leaders som hon samskrivit med Haleh Nezamabadi och som blivit prisad och uppmärksammad i media. Moran studerade ekonomi vid Stockholms universitet och ville med uppsatsen ta reda på vad som krävs för att lyckas nå toppositionerna inom den privata sektorn (läs mer här). Presentationen ägde rum på Sturehof och sedan dess är Moran medlem i Shortcut.

 

Sedan i våras bloggar du också i din medlemsblogg. Om vad?

− Jag bloggar om Karriärsutveckling – ger inspiration och råd för dem som vill nå sina mål. Bloggen är baserad på kandidatuppsatsen. samtidigt ger jag råd från mina kunskaper och erfarenheter och tipsar om inspirationskällor som böcker, filmer och tal.

 

Varför bloggar du på Shortcut?

− Jag ville nå ut till flera personer som är mitt i karriären och som vill utvecklas. Personer som delar samma intressen som jag. Jag tycker att många av budskapen som vi får på nätet är ganska ytliga och jag ville göra det djupare och diskutera frågor som är viktiga när man har jobbat flera år och har mognat.

 

Vad har din blogg på Shortcut gett dig?

− Jag har fått många fler läsare som är intresserade av vad jag skriver om. Det har skapat flera kontakter samtidigt som jag fått känna att jag kan påverka andra och motivera dem att våga lyckas.

 

Hur har du haft nytta av att blogga i din karriär?

− Jag har träffat många nya personer som jag delar intressen med. Det har stärkt min självförtroende ytterliggare och jag har fått mer motivation och ambition av vad som jag skriver om samt från all bra feedback som jag får och känslan av att jag hjälper andra. Jag har också blivit mycket mer social. Och jag har bara bloggat i mindre än ett år så det här är bara början…

 

Vilka bloggar följer du?

−Jag följer VD-bloggen, Careerealism, Vargkask, Jeanette Fors Andrée, Framgångsbyrån, Mediababe, Love, Create, Inspire och Ditt profesionella rykte. Sen läser jag ganska mycket av det som publiceras på Shortcut.nu.

 

 

 

5 tips från Moran: Så kan du använda bloggen i din karriär:

 

1. Skriv om det du brinner för.

 

2. Skriv på ett professionellt sätt om dina kunskaper och idéer och skapa på detta sätt ett personligt varumärke över din expertis.

 

3. Ha kontaktuppgifter på bloggen och länka till andra ställen där du syns nätet.

 

4. Våga ta plats på plattformar som LinkedIn, Facebook och Twitter där du kan marknadsföra din blogg, socialisera och få nya kontakter.

 

5. Kanske viktigast av allt: våga träffa dina nya kontakter IRL och diskutera med dem om deras och dina mål – hjälp andra och de kommer att hjälpa dig.

 

 

MORAN WINSTEEN ALBIN

ÅLDER: 33 år.

BOR: I Stockholm.

YRKE: Personalchef på ett rederi med ansvar för sjöpersonalen.

FAMILJ: Gift och har en son på 7,5 år.

 

 

Till Morans blogg!

 

Besök Morans profil på Shortcut!