16 Dec 2010 kl: 00:00

Höj julstämningen! – Här är bästa jullåtarna

Shortcutmedlemmen Sofia Talvik beskriver sig själv som Sveriges mesta Do-It-Yourself-artist:
− Jag driver mitt eget skivbolag och gör alltifrån att skriva och framföra min musik till att spela in och marknadsföra den. Jag ställer väldigt höga krav på mig själv och insåg snabbt att ingen annan kommer att jobba lika hårt för min musik. Ligger man på ett bolag är man en i mängden av artister, nu är jag alltid den prioriterade artisten. I slutändan får man ut så mycket mer av allt om man har sitt eget bolag, även om det kan kännas tufft ibland, säger hon.

 

Varje år släpper Sofia en gratis julsingel som en julklapp till sina fans, med en uppmaning att i stället donera pengar till välgörenhet. Årets jullåt “Santa” skänks till förmån för The Body Shop och ECPATs kampanj “Stop Sex Trafficking”. Läs mer om det här. Här nedan kan du lyssna på den, och på Sofias urval av jullåtar − exklusivt sammansatt för Shortcut.

 

» Lyssna på Sofias Spotifylista med julens bästa låtar här!

Så här ser Sofias lista ut:

Fleet Foxes – White Winter Hymnal
Sofia Talvik – Snowy White River
Aimee Mann – Calling on Mary
Mew – She Came Home for Christmas
Neko Case – Christmas Card From a Hooker in Minneapolis
Tori Amos – Winter
The Killers – Don’t Shoot Me Santa
Glen Campbell – White Christmas
Sufjan Stevens – Ring Them Bells
Brandi Carlile – The Heartache Can Wait
Jackson 5 – Little Drummer Boy
Queen – A Winter’s Tale
Mumford & Sons – Winter Winds
Johnny Cash – Snow In His Hair
Sara Bareilles – Winter Song
Sarah McLachlan – River
Här är Sofias singel:

 

[object id=”TSWidget47193″ width=”300″ height=”320″ data=”http://cdn.topspin.net/widgets/bundle/swf/TSBundleWidget.swf?timestamp=1291783316″ type=”application/x-shockwave-flash”] [param name=”data” value=”http://cdn.topspin.net/widgets/bundle/swf/TSBundleWidget.swf?timestamp=1291783316″ /] [param name=”bgcolor” value=”#000000″ /] [param name=”allowScriptAccess” value=”always” /] [param name=”allowfullscreen” value=”true” /] [param name=”quality” value=”high” /] [param name=”flashvars” value=”theme=white&highlightColor=0x00A1FF&autoplay=false&widget_id=http://app.topspin.net/api/v1/artist/1905/bundle_widget/47193&theme=white” /] [param name=”wmode” value=”transparent” /] [param name=”src” value=”http://cdn.topspin.net/widgets/bundle/swf/TSBundleWidget.swf?timestamp=1291783316″ /] [/object]

 

 

Besök Sofias Shortcutsida här: http://www.shortcut.nu/users/view/21514/