Hjältarna som guidar dig till studentlivet
4 Nov 2016 kl: 00:00

Hjältarna som guidar dig till studentlivet

Artikeln är gjord i samarbete med Högskolan i Skövde.

Frågorna hopar sig ofta vid valet av högskola och universitet. Men det finns inte alltid någon lämplig person att fråga. Nu har Högskolan i Skövde skapat ”Jag vill bli din hjälte” där studenter från olika program hjälper blivande studenter med konkreta tips och svar.

– Jag tycker att det är jättebra, man sitter oftast hemma och tittar runt och så hittar man något man tycker verkar spännande – men har ingen aning om någonting i staden. Då är det en fantastisk möjlighet att kunna fråga någon som redan pluggar, säger Liselotte Wiklund som pluggar programmet Psykologisk coach – kognitiv neurovetenskap och positiv psykologi.

”Fantastisk möjlighet att kunna fråga någon som redan pluggar.”

Hon satt själv i soffan och googlade utbildningar när hon hittade programmet hon nu går. Men det var inte ett enkelt val för henne, eftersom hon inte visste något om varken utbildningen eller staden hon planerade att bosätta sig i.

– Jag fick söka på en karta eftersom jag inte ens visste var Skövde låg. Då hade det varit toppen om det funnits någon jag kunde fråga om hur staden är, hur studentlivet ser ut, om det finns en kår och hur lätt eller svårt det är att få en bostad, säger Liselotte.

Hjältarna representerar alla inriktningar och program på Högskolan i Skövde. Tanken är att blivande studenter, eller de som är intresserade, ska kunna få en kontakt under studentmässorna eller via nätet och sedan enkelt kunna komma i kontakt med personen.

– Det blir lättare att ställa allmänna frågor till en student. Man kanske inte känner att man kan fråga den programansvariga om studentlivet, boende eller staden. Oss kan de fråga om mer generella saker, säger Liselotte och fortsätter:

– De kan fråga om tips om man vill jobba under tiden man pluggar, var man sitter bäst när man pluggar, hur skolan är, studentlivet och stadslivet. Dessutom kan vi snacka om olika områden, var de flesta studenterna bor och andra sådana mer generella frågor som egentligen inte handlar direkt om utbildningen.

Ta chansen att få en egen hjälte! Högskolan i Skövde finns på plats på utbildningsmässorna Kunskap & Framtid i Göteborg den 10–12 november och Saco Studentmässa i Stockholm den 17–18 november.

Artikeln är gjord i samarbete med Högskolan i Skövde.