Hennes stafettlag spurtade sig till OS-guld
10 Dec 2014 kl: 00:00

Hennes stafettlag spurtade sig till OS-guld

>> Tillbaka till Uppstickarlistan 

Många satt fastklistrade framför tv:n i början av året när Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla tog hem OS-guld i stafett. Inte minst efter Charlotte Kallas otroliga spurtinsats.

Vad har du fått för reaktioner efter OS-guldet?
– Man blir påmind om det väldigt ofta. Jag tog också två individuella medaljer, som jag är väldigt stolt över. Men det är framför allt stafettguldet alla kommer ihåg. Det var något alldeles extra!

Hur känns det att vara en uppstickare?
– Otroligt häftigt! Det är kul att få vara med på listan som ett team tillsammans med de andra tjejerna i stafettlaget. Jag tycker att det är roligt att idrott platsar på den här listan som annars är full av karriärpersoner och entreprenörer. Idrott har inte alltid samma status. Men som idrottare bestämmer man sig tidigt för att satsa, att göra det man kan för att det ska gå fort i spåret. Det är inget man gör i en handvändning. Och det kan jag tänka mig stämmer in på många som är med på listan.

Vad är du mest stolt över av det du gjort under året?
– Medaljerna på OS. Jag kom dit i bra form. En av mina stora målsättningar var att lyckas få en individuell medalj. Nu fick jag två individuella medaljer, och så var det helt fantastiskt att vi dessutom lyckades ta hem stafettguldet.