Hemsö bygger trygga samhällsfastigheter som håller i längden
30 Okt 2017 kl: 00:00

Hemsö bygger trygga samhällsfastigheter som håller i längden

På Hemsö är det variationen av utvecklingsmöjligheter och arbetsuppgifter som sticker ut från mängden. Det menar Jenny Danell som inte tvekade en sekund när hon hörde talas om möjligheten att göra en traineeperiod på företaget.

Vad lockade dig till just Hemsö?

– Jag studerade till civilingenjör i samhällsbyggnad på KTH med inriktning mot fastighetsekonomi och fastighetsjuridik, så intresset för fastighetsbranschen fanns där. Jag hade hört talas om Hemsö och sett dem på arbetsmarknadsdagar på universitetet så när de annonserade om en traineetjänst sökte jag direkt. Det som lockade mig allra mest med den här tjänsten var att man får möjlighet att jobba på så många olika avdelningar inom så många områden. Det är väldigt varierande, vilket både är utmanande och kul och gör att man får en bra översikt av ett fastighetsbolag redan i början av sin karriär.

Vad innebär rollen som trainee?

– Dagarna ser olika ut beroende på vilken avdelning jag är på och vem jag går bredvid. Under hösten har jag till exempel deltagit i budgetarbete, skrivit texter till vår hemsida samt besökt seminarier som rör aktuella ämnen eller forskningsprojekt som vi deltar i. Som roligast är det när jag får följa med ut till våra fastigheter och träffa hyresgäster. Som trainee på Hemsö har man dessutom möjligheten att lägga en del av sin traineeperiod på något av våra kontor utomlands. Jag kommer under våren att vara två månader på vårt kontor i Finland, och på en del av våra kontor på andra orter i Sverige.

Har du tidigare erfarenheter du känner att du haft nytta av?

– När jag studerade jobbade jag extra hos en annan fastighetsägare inom fastighetsförvaltning och därför hade jag en del praktisk erfarenhet inom det området. Jag hade även bra koll på hur olika system fungerar vilket har underlättat och det har varit skönt att kunna ha med sig den erfarenheten tillsammans med det jag läst på universitetet.

Vad tar du med dig från dina första månader på Hemsö?

– Jag har fått mer insyn och förståelse för alla avdelningar, oavsett om det är hållbarhet, kommunikation eller ekonomi, och det har varit jätteroligt. Man har också stor möjlighet att vara med och påverka traineetjänsten här och lägga fram önskemål på vad man vill göra för att utveckla sin kompetens. Det är lätt att komma med synpunkter, har man bra idéer fångas de alltid upp. Mina arbetskamrater är väldigt engagerade och har tagit emot mig på ett jättebra sätt. Hemsö utvecklas hela tiden vilket gör det till ett spännande företag att jobba för. Jag ser fram emot att jobba på de avdelningar som jag ännu inte hunnit med.