Hemsö bygger trygga fastigheter som håller i längden
8 Dec 2016 kl: 00:00

Hemsö bygger trygga fastigheter som håller i längden

På Hemsö är det variationen av utvecklingsmöjligheter och arbetsuppgifter som sticker ut från mängden. Det menar Jenny Danell som inte tvekade en sekund när hon hörde talas om möjligheten att göra en traineeperiod på företaget.

Vad lockade dig till just Hemsö?

Jag studerade till civilingenjör i samhällsbyggnad på KTH med inriktning mot fastighetsekonomi och fastighetsjuridik, så intresset för fastighetsbranschen fanns där. Jag hade hört talas om Hemsö och sett dem på arbetsmarknadsdagar på universitetet så när de annonserade om en traineetjänst sökte jag direkt. Det som lockade mig allra mest med den här tjänsten var att man får möjlighet jobba på så många olika avdelningar inom så många områden. Det är väldigt varierande, vilket både är utmanande och kul och gör att man får en bra översikt av ett fastighetsbolag redan i början av sin karriär.

Vad innebär rollen som trainee?

Dagarna ser olika ut beroende på vilken avdelning som jag är på och vem jag går bredvid. Jag har en mentor genom traineeprogrammet och när jag är ute i verksamheten är det alltid någon från respektive avdelning som handleder. Ofta hjälper jag till med olika uppgifter som ingår i de olika rollerna eller följer med på olika möten som rör verksamheten eller olika projekt. Under hösten har jag till exempel deltagit i budgetarbete, skrivit texter till vår hemsida samt besökt seminarier som rör aktuella ämnen eller forskningsprojekt som vi deltar i. Som roligast är det när jag får följa med ut till våra fastigheter och träffa hyresgäster. Jag tycker även att det är väldigt intressant att delta på aktiviteter som jag kanske inte annars skulle komma i kontakt med. Som trainee på Hemsö har man möjligheten att lägga en del av sin traineeperiod på något av våra kontor utomlands. Jag kommer under våren att vara två månader på vårt kontor i Finland. Under traineeåret får jag även möjlighet att åka till våra kontor på andra orter i Sverige.

Har du tidigare erfarenheter du känner att du haft nytta av?

När jag studerade jobbade jag extra hos en annan fastighetsägare inom fastighetsförvaltning och därför hade jag en del praktisk erfarenhet som rör området förvaltning. Jag hade även bra koll på hur olika system fungerar vilket har underlättat övergången. Det har varit skönt att kunna ha med sig den praktiska erfarenheten tillsammans med det jag läst på universitetet.

Vad tar du med dig från dina första månader på Hemsö?

Jag har fått mer insyn och förståelse för alla avdelningar, oavsett om det är hållbarhet, kommunikation eller ekonomi, och det har varit jätteroligt. Man har också stor möjlighet att vara med och påverka traineetjänsten här och lägga fram önskemål på vad man vill göra för att utveckla sin kompetens. Det är lätt att komma med synpunkter, har man bra idéer fångas de alltid upp. Mina arbetskamrater är väldigt engagerade och har tagit emot mig på ett jättebra sätt. Hemsö utvecklas hela tiden vilket gör det till ett spännande företag att jobba för. Jag ser fram emot att jobba på de avdelningar som jag ännu inte hunnit med.