”Hela branschen är mitt uppe i en förändringsresa – det är spännande”
27 Apr 2018 kl: 00:00

”Hela branschen är mitt uppe i en förändringsresa – det är spännande”

LRF Konsult är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med drygt 75 000 kunder. Carl-Axel Andersson är redovisningskonsult med lantbruksekonomi som specialistområde. Han fungerar som rådgivare och hjälper småföretag att utvecklas.

– Det är väldigt intressant och kul att träffa småföretagare och hjälpa dem att bli mer lönsamma. Jag träffar många kunder med olika utmaningar där vi resonerar tillsammans gällande resultat, möjligheter, framtid, förbättringar och investeringar för att skapa mer lönsamhet. Varje företagare har olika idéer och drömmar med sitt företag, och där fungerar jag som ett bollplank för att säkerställa att de ska kunna förverkliga dessa, säger Carl-Axel.

Digitaliseringen spelar en stor roll i lantbrukssektorn. LRF Konsults olika digitala tjänster kan exempelvis bidra till ökad synlighet och ett enklare och mer kostnadseffektivt arbetssätt för småföretagarna.

– Mycket av arbetet inom lantbruket kommer att automatiseras. Att hela branschen är mitt uppe i en förändringsresa är spännande och det känns riktigt bra att vi på LRF Konsult ligger i framkant med digitaliseringsfrågorna. Förändringen innebär exempelvis att vi kommer att satsa mer på rådgivning och effektivisera och automatisera våra arbetssätt och processer, allt för att kvalitetssäkra rådgivningen mot kund, säger Carl-Axel och fortsätter:

– Jag ser ljust på framtiden. Medelåldern inom lantbrukssektorn är hög, så det är en utmaning för branschen, men många unga är extremt duktiga. Jag tror att vi kommer att se fler gårdar i framtiden med specifika nischer som till exempel gårdsbutiker. Det känns spännande att få vara med och utveckla dessa.

”Sök Internship, stipendium, praktik eller exjobb.”

Carl-Axel började som redovisningskonsult för ett och ett halvt år sedan och kommer efter sommaren att gå över till affärsrådgivning.

– På LRF Konsult har vi flera olika kompetensområden som ekonomi och skatt, affärsrådgivning, juridik och fastighetsförmedling. Som nyanställd får man en gedigen introduktionsutbildning, rågivareutbildningar och kompetensnätverk som stöttar medarbetarna i sin utveckling. Man kan också auktorisera sig, gå upp i ledarroller eller specialisera sig inom olika områden. Som rådgivare på LRF Konsult får man dessutom driva olika typer av projekt. Det är ett fritt arbete med stort eget ansvar, frihet att sätta upp sina egna arbetsdagar och stora möjligheter att utvecklas vidare inom företaget. Vi har 100 år av kompetens som vi förvaltar inom företaget och en unik lokala närvaro till våra kunder –  det ser jag som en styrka, säger han och fortsätter:

– I takt med pensionsavgångar rekryterar vi många nya rådgivare. Vill du får in en fot på LRF Konsult? Sök Internship, stipendium, praktik eller exjobb. Jag rekommenderar unga att vara aktiva, våga ta kontakt och behålla kontakten med våra rådgivare. Vår Facebook Karriärsida och Linkedin är bra sätt att hålla kontakten, få veta mer om våra karriärmöjligheter, följa nyheter och hur det är att vara rådgivare på LRF Konsult. Så följ oss där.