Hedvig växlar upp och rektyrerar supertalanger
25 Nov 2019 kl: 00:00

Hedvig växlar upp och rektyrerar supertalanger

Tidigare i år tog Hedvig in 100 miljoner i riskkapital för att accelerera tillväxten. Nu stärker man upp organisationen med tre tunga rekryteringar. Agendan är att öka varumärkeskännedomen och utveckla försäkringsupplevelsen.

Rebecca Lundin tillträder som ny marknadschef och kommer nyligen från reklambyrån Garbergs, där hon hade rollen som strateg och partner.

– Det som verkligen lockade mig till Hedvig var hur kunderna beskriver sina uppleveler av tjänsten, vilket för mig lät mer som någon typ av premium concierge service än ett försäkringsärende. Till ett billigare pris dessutom, vilket kognitivt är en smått omöjlig kombination. Tillsammans med mitt fantastiska team kommer vi fokusera på att tydligare positionera Hedvig och vår hemförsäkringsprodukt hos en bredare målgrupp, säger Rebecca Lundin om den nya rollen på Hedvig.

Även nya på Hedvig är Cornelia Brantås och Kajsa Alenmyr. Cornelia kommer närmast från influencerplattformen APPRL som Director of Sales. Tidigare lyfte hon försäljningen på svenska musikplattformen Soundtrack Your Brand och har slutit avtal med globala varumärken så som Moschino och Uniqlo.

Kajsa Alenmyr har en bakgrund som managementkonsult på McKinsey, där hon arbetade med traditionell försäkring. På Hedvig stärker hon upp bolaget som Director of Insurance Operations och är i första hand ansvarig för att utveckla bolagets arbete med service.

– Rebecca, Cornelia och Kajsa ansluter i en viktig period för Hedvig. Vi tar oss an en enorm bransch som länge har stått still och arbetar för att omdefiniera hela försäkringsupplevelsen, säger Hedvigs VD Lucas Carlsén.


Om Hedvig:

Hedvig är det ledande digitala försäkringsbolaget i Sverige, som genom nyskapande teknik och en revolutionerande och hållbar affärsmodell skapar en häpnadsväckande försäkringsupplevelse. Genom att ta bort onödigt krångel och allt som generationer av konsumenter har ogillat med försäkring lyckas Hedvig förändra försäkringsupplevelsen från tråkig och icke-transparent till något schysst, roligt och enkelt. Hedvig grundades av Lucas Carlsén, Fredrik Fors och John Ardelius. Bland investerarna hittas San Francisco-baserade Obvious Ventures, Cherry Ventures, D-Ax och affärsänglar så som Sophia Bendz, Sven Hagströmer, Nicklas Storåkers och Khaled Helioui.

För mer information, vänligen kontakta:

Margarita Kradjian, Social Media & Content Marketing Manager – margarita@hedvig.com