3 Dec 2014 kl: 00:00

Hästarna ger Ulrika energi till nästa stora affär

ÅF siktar på att dubblera sin omsättning från en till två miljarder euro mellan 2015 och 2020. Ungefär hälften av tillväxten väntas ske genom förvärv av andra bolag, ett område där Ulrika Lundgren är högst ansvarig. Hon kom till ÅF 2012 och är i dag Vice President för Mergers & Aquisitions och­ ­Corporate Development. Hon har också ansvar för Corporate IT.

Hur underlättar ÅF medarbetarnas balans i livet?
– ÅF litar på sina medarbetare och ger dem stor frihet att själva planera vardagen. Det är ingen här som kräver att du ska sitta vid skrivbordet hela dagen, jag brukar gå några timmar tidigare två gånger i veckan för att åka till stallet. Vi har också friskvårdsbidrag och massor av aktiviteter genom fritidsklubben Club ÅF; allt från skidåkning till ölprovning. Jag är själv med i ridsektionen och springer med vår lokala Running Club.

Men kräver inte konsultbranschen långa dagar?
– ÅF är fullt av människor som brinner för sitt jobb och gärna gör det lilla extra, men en karriär här är inget 100-meterslopp där du ska bränna allt krut direkt. Medarbetarna är våra tillgångar, vi vill göra allt för att de ska må bra och utvecklas hos oss under lång tid.

Vad får ÅF att sticka ut i konkurrensen?
– Vi har en otrolig bredd. Det finns nästan ingen teknisk uppgift i världen som vi inte har jobbat med. Vår snabba tillväxt präglar också företaget, vi breddar oss på så många sätt att vi som jobbar här måste utvecklas väldigt snabbt. Dessutom är det alltid lite roligare att jobba i ett bolag som går riktigt bra, som ÅF.

Vilka tycker du ska söka sig till ÅF?
– De som är extra framåtlutade. Vi söker experter som är passionerade och innovativa, vi hittar många av våra bästa lösningar utanför boxen. Du ska också gilla att arbeta tillsammans med andra. Genom att bli en del av våra erfarna team kan du lära dig hur mycket som helst.

Varför har du fastnat för ridning?
– Jag red mycket när jag var liten och plockade upp det igen för ett par år sedan. Det är roligt att ha ett intresse tillsammans med min dotter som också rider mycket. För mig är ridningen ett sätt att koppla bort allt annat. På hästryggen kan du inte tänka på affärer och förhandlingar, det är bara fullt fokus på stunden som gäller.