Här kan du få din idé finansierad
7 Maj 2013 kl: 00:00

Här kan du få din idé finansierad

Du har en idé. Den är grym. Du behöver finansiering. Plötsligt uppenbarar sig möljligheten i form av ett tv-program där du får lägga fram din affärsplan i syfte att äska pengar. Precis detta är på gång att hända när den engelska succéserien Draknästet återigen dyker upp i svensk tv.

 

Per Sjögren är producent för programmet, som inte börjat spelas in än. Här berättar han om vilka egenskaper som önskas hos deltagarna.

– Vi söker entreprenörer, innovatörer, uppfinnare som verkligen brinner för sin idé. Det är viktigt att ha en passion som entreprenör och verkligen tro på sin produkt för att kunna sälja in den till Drakarna. Det är också viktigt att deltagarna kan backa upp sina idéer med affärsplaner eller liknande så Drakarna kan få en förståelse för om det är en lönsam investering eller inte.

Hur har ni valt juryn?

– I dagsläget kan vi inte gå ut med några namn men vi letar efter framstående näringslivsprofiler och riskkapitalister.

Kommer fokus att ligga på någon speciell typ av uppfinningar?

– Allt är välkommnet! Det är riktigt kul att se alla olika idéer som kommer in via ansökningarna. Som sagt så är det viktigt med en stark tro till produkten eller affärsidén. Att sedan kunna visa detta på ett bra sätt för Drakarna i sin pitch är en del av var fokus kommer ligga i vår urvalsprocess.

 

Vilken uppfinning önskar du själv att du hade kommit på?

– Tops – vilken grej!

 

Programledare blir Patrick Grimlund, känd från bland annat Lyxfällan. Draknästet kommer att gå på TV8 med start i höst.

 

LÄS OCKSÅ:

 

19 Oct 2012 06:24
Har du en fantastisk idé som du inte vet hur du ska sälja in? Här får du veta exakt hur du ska göra!
7 Feb 2013 07:00
Svårt att komma ihåg vad du håller på med? Memoto är den crowdfundade minikameran som gör det åt dig. Möt en av hjärnorna bakom idén som blivit en crowdfunding-succé.
6 Feb 2013 08:15
Scenario: Du har världens bästa idé. Affärsplanen klar. MEN – pengarna saknas. Då kan crowdfunding vara lösningen. Här får du formeln som gör ditt projekt till succé.