23 Sep 2009 kl: 00:00

Här hittar du rekryteraren

Ta din karriär i egna händer och hitta rekryteraren som kan sitta på ditt drömjobb. På sajten http://www.hittarekryterare.se kan du själv söka efter rekryteringsföretag för att få kontaktuppgifter eller se vilka som finns inom din bransch.

 

Nätverksexperten och före detta rekryteraren Frida Lindblom är en av dem som förespråkar att själv söka och skapa kontakt med rekryterare. Hon berättade i en tidigare artikel för Shortcut hur du ska göra.

– Säg inte att du söker jobb, även om du gör det. Då är det bättre att säga att du ”har sett att ni jobbar med detta, jag har den här bakgrunden och undrar om ni vet något som är aktuellt just nu.”. Din agenda är att först och främst försöka få till ett personligt möte, sen en telefonintervju och går inte det kan du fråga om du kan få mejla några frågor du skulle vilja ha svar på.

 

Hennes tips är, förutom att undvika att ringa under måndagar och fredagar som är hektiska för rekryterarna, att först ta kontakt med de rekryterare som verkar inom din egen bransch.

– Då har du alltid något som är aktuellt att erbjuda dem – dig själv, eftersom du arbetar inom den bransch de behöver folk i.