”Här har du som medarbetare en opportunity of a lifetime”
12 Dec 2016 kl: 00:00

”Här har du som medarbetare en opportunity of a lifetime”

Med 208 000 medarbetare i 157 länder är det kombinationen av global expertis och lokal kunskap som gör PwC marknadsledande i Sverige inom revision, redovisning, skatte- och affärsrådgivning. Och personaldirektören Katarina Roddar har roligt på jobbet varje dag.

Hur trivs du på PwC?

– Jag brukar ofta säga att våra medarbetare har en ”opportunity of a lifetime” och jag själv har verkligen upplevt det under mina 15 år här, de har varit fantastiska. Jag har hela tiden känt att jag utvecklats, mött nya utmaningar och fått vara passionerad och bidra med saker jag brinner för. Det är kul att jobba i en stimulerande miljö med professionella kollegor, det är högt tempo och vi har alltid roligt tillsammans.

Hur hamnade du här?

– Det var en tidigare kollega som sa att PwC skulle vara rätt plats för mig. Jag arbetade då på en statlig myndighet och blev nyfiken på hur det skulle vara att arbeta i en annorlunda miljö, så efter att ha fått chansen att prata med några chefer som gav mig ett positivt intryck sökte jag tjänsten. Jag såg möjligheten att få lära känna en stor arbetsgivare med ett starkt varumärke som skulle kunna erbjuda en varierade arbetsuppgifter och alla mina förväntningar har verkligen infriats.

Berätta lite om din roll som personaldirektör!

– Just nu leder jag ett stort team där jag ansvarar för att säkerställa att vi har en så kallad ”peoplestrategi” som överensstämmer med vår marknadsstrategi. I praktiken innebär det arbete med våra målsättningar för en hållbar medarbetarkultur, där vi ser till att våra kollegor mår bra, trivs på jobbet, utvecklas och lyckas med sina arbetsuppgifter.  Jag coachar även ledare att våga vara passionerade i sitt ledarskap, deltar i kundmöten, och driver projekt. Jag känner alltid att det är i just samverkan med andra som jag inspireras.

Vad är det som utmärker PwC som arbetsplats?

– Det är att vi värnar om att ha en professionell och lärande miljö där vi verkligen ser till att ta till vara på mångfalden av kompetens vi har i företaget. Just nu arbetar vi exempelvis med innovationsworkshops där alla medarbetare har möjlighet att komma med nya idéer. På PwC finns utvecklingsmöjligheter genom specialiseringar eller utvecklingsinsatser både nationellt och internationellt. Du får en otrolig möjlighet till en karriär med en brant utvecklingskurva oavsett hur kort eller lång tid du väljer att stanna hos PwC, och jag vet att man får vänner för livet här.