“Här får jag jobba med de allra bästa”
17 Nov 2015 kl: 00:00

“Här får jag jobba med de allra bästa”

Unibail-Rodamco är Europas största börsnoterade  fastighetsbolag med inriktning på kommersiella fastigheter. Totalt över 70 handelsplatser runt om i Europa varav nio ligger i Norden, där den senaste – flaggskeppet Mall of Scandinavia – är den största och mest imponerade satsningen hittills. På över 101 000 kvadratmeter – med över 200 butiker, 22 restauranger och Sveriges första kommersiella IMAX-biograf – är det Skandinaviens största köpcenter som också erbjuder Stockholms största restaurangområde.

“Fick mycket ansvar tidigt”

En av många medarbetare som hjälpt till med byggandet av Mall of Scandinavia är Malin Frögelius. Malin tog sin civilingenjörsexamen i somras och går nu Unibail-Rodamcos globala traineeprogram European Graduate Programme. Under loppet av tolv månader får deltagarna testa på olika uppdrag i organisationen, både nationellt och internationellt.

– Jag kom i kontakt med Unibail-Rodamco på KTHs arbetsmarknadsdagar, och det business game för studenter som de anordnade. Jag började i Stockholm och tog mig vidare till huvudkontoret i Paris där jag tävlade i ett lag med studenter från hela Europa, säger Malin, som så småningom antogs till traineeprogrammet.

– Och sedan i somras gör jag mitt första uppdrag, som Development Analyst för Mall of Scandinavia. Jag kom in i slutskedet av projektet, men fick väldigt mycket ansvar tidigt och har haft ett stort ansvar för utvecklandet av flertalet funktioner i köpcentrumet. Jag blir jättestolt när jag ser människor gå runt i gallerian, äta på restaurangerna och handla i butikerna som jag varit med och utvecklat.

”Det är inspirerande att få jobba med de allra bästa, vi leder verkligen utvecklingen här. Titta bara på Mall of Scandinavia, vi har utvecklat koncept som är helt nya på den svenska marknaden”

Kvalitetsmärkt shopping över hela Europa

Syftet med European Graduate Programme är att deltagarna ska få lära känna företaget på både på djupet och på bredden och lära känna medarbetare både nationellt och internationellt.

Lill Wahlström är en tidigare traineedeltagare som började direkt efter sin examen på Handelshögskolan i fjol. Hennes starkaste minne är sejouren på huvudkontoret i Paris där hon fick arbeta med konceptet “4 Star Services” som handlar om att erbjuda hög kvalitet i alla delar av shoppingupplevelsen.

– Precis som hotell så klassificerar Unibail-Rodamco kvaliteten på sina köpcenter utifrån vissa parametrar. För att uppnå en fyrstjärnig kvalitetsstatus utvärderas över 600 kvalitetsaspekter av en extern part; allt ifrån att det ska finnas krokar för handväskan intill handfaten på toaletterna, till att erbjuda en bemannad reception. Ett annat exempel på hur vi arbetar med service är en lounge där e-handeln möter den fysiska shoppingupplevelsen,”Click & Services”. Här kan besökarna hämta sin paket, prova i provrummen och, vid behov, lämna tillbaka varan. Mall of Scandinavia är det första köpcentrumet i Norden som erbjuder denna möjlighet. Mitt jobb var att stötta kollegor runt om i Europa som arbetar med att implementera den fyrstjärniga statusen för fler av våra köpcentrum samt utveckla konceptet centralt, säger Lill, som i dag arbetar som Operation Analyst för köpcentret Solna Centrum.

Satsar för framtiden

Både Malin och Lill har snabbt fått ledande positioner på Unibail-Rodamco, trots att de befinner sig i början av sina karriärer. Det, i kombination med att de arbetar på ett företag som ligger i branschens absoluta framkant, gör det till ett nöje för dem att gå till jobbet varje dag.

– Det är inspirerande att få jobba med de allra bästa, vi leder verkligen utvecklingen här. Titta bara på Mall of Scandinavia, vi har utvecklat koncept som är helt nya på den svenska marknaden. Vi har ett unikt utbud, Sveriges första kommersiella IMAX-biograf och flertalet butiker som är nya på den svenska marknaden, säger Lill.

Malin flikar in:

– Det är oerhört inspirerande att arbeta här, och jag talar mer än gärna om mitt jobb. Speciellt när det handlar om våra köpcenter, som alla kan relatera till!