“Här bygger du ditt internationella nätverk från dag ett”
24 Nov 2016 kl: 00:00

“Här bygger du ditt internationella nätverk från dag ett”

Midya Omars och Puja Karimzadehs resa på EY började 2014 efter att de ställt upp i tävlingen Young Tax Professional of the Year. Under tävlingsdagen fattade de tycke för EY, något som visade sig vara ömsesidigt, och de blev båda två erbjudna jobb på företaget.

– När vi började här var vi båda nyutexaminerade och fick, tillsammans med alla nyanställda från Norden, åka till Toledo i Spanien på utbildning. Där fick vi en introduktion till jobbet, lära känna EY:s värderingar och knyta kontakter med kollegor i alla nordiska länder, berättar Midya som för tillfället arbetar på EY:s kontor i Dubai.

Vad innebär jobbet som skattekonsult?

Midya: – Jag ingår i en grupp som heter Business Tax Services och vi gör allt från skatteutredningar och deklarationer till att ge råd till stora koncerner som ska omstruktureras. Jag jobbar också i en mindre grupp som heter Private Client Services där fokus främst ligger på fåmansföretag och familjeföretag.

Puja: – Jag jobbar med Transfer Pricing, vilket innebär att jag hjälper multinationella koncerner att hitta rätt prisnivå vid försäljning av varor och tjänster och när de flyttar immateriella rättigheter inom koncernen. Det är ett väldigt teambaserat arbete.

EY är en global organisation. Hur påverkar det ert jobb i vardagen?

Puja: – Här bygger du ditt internationella nätverk från dag ett. Det är mycket samarbete över landsgränserna. Du kan skicka iväg ett mejl eller ringa ett samtal till vilket kontor och land som helst. Den internationella touchen märks även här på kontoret i Stockholm där jag har kollegor från alla möjliga delar av världen.

Midya: – Sedan finns det möjlighet att arbeta utomlands om man vill det, under kortare eller längre tid. Jag själv är tre månader i Dubai just nu, och det är en plats jag ordnade på egen hand genom att prata med kollegorna där under en semesterresa!

Hur ser karriärvägarna ut?

Puja: – Redan första året får du ta rätt mycket plats och ha kontakt med kunder. Hela skatteavdelningen för Norden var på konferens för en månad sedan och där fick jag äran att ta emot ett internt pris, Better begins with you, för just exceptionell kundservice. Det säger rätt mycket om organisationen, att jag som junior medarbetare bland 6 600 personer i Norden kan få ett av de fyra priser som delades ut.

Midya: – Är du driven och vill utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor finns all världens möjligheter. Vi blev precis befordrade till seniors. Om några år skulle vi kunna bli managers följt av senior managers för att slutligen bli partners. Samtidigt som du gör den här resan kan du specialisera dig inom en viss bransch och hitta din nisch.