Här är Sveriges bästa talare
3 Apr 2014 kl: 00:00

Här är Sveriges bästa talare

Efter att ha dömts för dubbelmord och avtjänat sitt 28-åriga straff på ett av USA:s mest bevakade kvinnofängelser engagerar hon många i sina gripande föreläsningar. Föreläsaren Annika Östberg röstades under Talarforum fram som årets kvinnliga talare. I sina föreläsningar berättar hon om hur hon lyckats försonats med sig själv och inspirerar till en hoppfull framtid trots ett mörkt förflutet.
– Att få pris som årets kvinnliga talare ger mig större självförtroende. Jag behöver inte längre bara vara ”tjejen som satt 28 år i fängelse”, utan kan tillåta mig själv att utvecklas, säger Annika Östberg i ett pressmeddelande.

Till årets manliga talare utsågs Paolo Roberto, en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Med utgångspunkt i sin egen bakgrund föreläser Paolo om insikten att det är vi själva som har makten att förändra våra liv. Föreläsningarna ska inge mod och kämpaglöd.
– Genom det här priset kommer fler att förstå att det är just min bakgrund som gör föreläsningarna så intressanta. Det är en ära att vi tillhöra kategorin årets talare, säger Paolo Roberto, i ett pressmedelande.Varvat med sina motivationsföreläsningar talar Paolo Roberto även om kost och hälsa.

Branschpriset för årets manliga och kvinnliga talare har delats ut av Talarforum sedan 2006. Nytt för i år är att Talarforum även delar ut ett hederpris till en person som under lång tid påverkat många människor. Hederspriset delades i år ut till politikern Hans Blix. Motiveringen är hans breda kunnande och engagemang, som han på ett ärligt och insiktsfullt sätt förmedlar från talarscenen. Övriga pristagare under årets talargala är Roberg Karjel för årets genombrott samt Ellinor Persson för årets moderator.