Här är Sveriges bästa handelsstudenter
22 Maj 2014 kl: 00:00

Här är Sveriges bästa handelsstudenter

För första gången delades i år ett pris ut till Sveriges mest framstående studenter inom handelsbranschen. Stipendiet erhölls förra veckan av tre handelsstudenter som spås få en lyckosam karriär inom handeln. 50 000 kronor var fick därför Markus Axelsson vid Linnéuniversitetet, Louise Olsson vid Lunds Universitet och Josefine Wallin vid Handelshögskolan i Stockholm. Priset delades ut av Svensk Handels ordförande Christian W Jansson.

 

 

Kritierierna för priset var att studenten ska vara framgångsrika i sina studier, initiativrika, aktiva och engagerade, ha ett stort intresse för handelsbranschen och spås få en lyckosam karriär inom handeln. En av de tre pristagarna som uppfyllde samtliga kriterier är Josefine Wallin som läser retail management i Stockholm. Hon beskriver priset som en chock.
– Jag hade inte förväntat mig att vinna så det blev en stor överraskning. Det är hård konkurrens eftersom alla är jätteduktiga så det känns jätteroligt såklart, säger Josefine Wallin.

Vad var det som gjorde att du vann?
– Jag tror att det är för att jag tycker det är roligt att plugga. Det blir inte lika tungt om man trivs, det blir lättare att prestera, säger Josefine Wallin.