Här är svenskarnas favoritchef
11 Nov 2014 kl: 00:00

Här är svenskarnas favoritchef

Chefstidningen Position har delat ut sitt årliga chefspris, baserat på röster från en halv miljon medlemmar i Unionen. Mottagaren är Ulf Bolling, ledare inom finans på IT-företaget CSC. Ulf är 55 år och har chefat i över 20 av dem. En riktig veteran, med andra ord, som också agerat ledare vid sidan om arbetslivet – bland annat som fotbollstränare.

Som gruppledare på CSC:s finansavdelning framhåller Ulf Bolling vikten av lagspel.
– Det gäller att se varje individ och se till att de bidrar till laget med sina bästa förmågor. Att utveckla gruppen och förbättra samspelet är mitt fokus, säger han i ett pressmeddelande.

Annat som är viktigt för pristagaren är öppenhet och högt i tak, men även att visa hänsyn till individer som kanske inte är så framträdande.
– Man måste utgå ifrån att varje person har olika egenskaper. Alla ska känna sig trygga i teamet och veta att det är bra att vi är olika, säger Ulf Bolling.

Juryns motivering lyder:
” Ulf Bolling har nominerats av medarbetare och fått goda vitsord från fackliga ombud, eftersom han konsekvent varit en omtänksam chef. Han har haft ambition att alla på hans avdelning ska känna sig sedda och visat sig vara empatisk, tålmodig och uppmuntrande. Han har arbetat målmedvetet med fokus på att var och en ska kunna få kompetensutveckling och ett större ansvar. Dessutom har han som mentor engagerat sig i programmet Womentor, i syfte att öka andelen kvinnliga chefer inom IT-branschen.”

Ulf Bolling tar emot priset på Kompetensmässan i Stockholm i dag.