3 Feb 2011 kl: 00:00

Här är Sofia Falks bästa jobblåtar

Sofia Falk är vd och grundare av Wiminvest som hjälper företag att hitta och behålla unga kvinnliga talanger, genom program som parallellt utvecklar nästa generations kvinnliga ledare, deras chefer och organisationsledningar.
– Jag vill visa att det går att förändra världen genom att vara med och skapa ett smartare och mer ansvarsfullt näringsliv. Mitt mål är att vi ska sluta prata om jämställdhet – det ska vara lika naturligt som att andas, säger hon.

 

Vem skulle du vilja utnämna till Sveriges mest värdefulla person?
– Pär Johansson som driver Glada Huddik-teatern, en teater med utvecklingsstörda artister. Efter hans sommar i P1 står det klart. Han har gett många en ny mening i livet, både artister och deras familjer. Önskar att vi hade fler som honom.

 

Vilken sorts domare skulle du vilja vara och varför?
– Jag skulle vilja sätta upp en egen version av tävlingen Diversity challenge där företag får tävla om hur jämställda de är. Genom att jag arbetar med det dagligen tror jag att jag är en grym domare.

 

Det slipas på en civilkuragelag som ska göra det olagligt att bara se på när någon till exempel rånas. Vad tycker du om en sådan lag?
– ÄNTLIGEN! Jag är trött på syltryggar som inte står upp för sig själva eller andra. Och tyvärr finns det alldeles för många sådana i landet lagom: Sverige.

 

Vad stressar dig och vad gör du åt det?
– Att tiden och livet passerar förbi så snabbt. Jag accepterar att det gör det och försöker andas lite långsammare.

 

Vilket var ditt första jobb?
– Mitt första jobb var som kriminalunderrättelseassistent i Kosovo. Att följa traffickingströmmar med målet Malmö och Helsingborg och kartlägga hallickar förändrade mitt liv. För att inte tala om jobbet att leda soldater som ska bekämpa prostitution men som på fritiden bidrar till att den finns…

 

 

Här är Sofias lista

(Öppna den i Spotify här!)

 

 

 

1. Celia Cruz med Yo Viviré (lationoversionen av I will survive): ”Går inte att stå still, går inte att låta bli att le och må bra. Innan säljmöten använder jag denna. Jag är en jäkligt bra säljare.”

 

2. Timo Räisinen och Lasse Lind med Kom Kampsång: ”Använder jag innan jag håller föreläsning. Får mig att komma i rätt stämning.”

 

3. Hanson med Mmmbop: ”Nostalgi och en låt jag alltid kan sjunga med i, är inte så bra på låttexter annars.”

 

4. Morrissey med First Of The Gang To Die: ”Samma anledning som ovan, nynnvänlig.”

 

5. Swingfly med Singing That Melody: ”Rejäl energigick. Jag är spinninginstruktör och detta är en riktigt bra låt för att ge ordenliig puls.”

 

6. The roots med The Seed: ”Massor av glada minnen.”

 

7. Xzibit med X: ”Samma som ovan, massor av glada minnen, och man kan för en gångs skull göra ett schysst dansmove genom att korsa armarna som ett X i refrängen.”

 

8. Kriss Kross med Jump: ”I say no more.”

 

9. Chemical Brothers med Hey Boy Hey Girl: ”Ger mig flow framförallt då jag sitter och skriver saker, har den gärna på repeat.”

 

10. Outcast med Hey Ya!: ”Gärna i slutet av dagen för att gå hem med en schysst feel good feeling!”