30 Aug 2011 kl: 00:00

Här är egenskaperna som ger jobb

Söker du jobb? Se till att få med rätt ord i ditt cv! Rekryteringssajten Monster.se har vaskat fram de mest förekommande adjektiven bland platsannonserna på deras webbplats. Resultatet ger en bild av de egenskaper som är mest eftersökta av svenska arbetsgivare 2011.

 

Jämfört med när Monster genomförde samma undersökning för cirka ett och ett halvt år sedan har egenskaperna noggrann, stresstålig, samarbetsvillig och tävlingsorienterad tillkommit på topp 10-listan, medan egenskaperna initiativrik, utåtriktad, positiv och säljinriktad utgått.

 

De nya orden på listan speglar att den svenska arbetsmarknaden är i ett annat läge nu än vid den senaste undersökningen som var präglad av finanskrisen, menar Stefan Rizvi, marknadschef på Monster:

− Arbetsgivarna prioriterar din förmåga att hjälpa företaget att leverera bättre än konkurrenterna eftersom orderingången är stark i de flesta branscher, säger han.

 

Samtidigt menar han att listan utökats med egenskaper som tyder på att arbetstagaren är duktig på att arbeta i grupp. Något han ser som positivt.
− Det ger en mer sund kravprofil än att leta efter personal som besitter orealistiskt många egenskaper.

 

Topp 10 – Arbetsgivarnas mest eftersökta egenskaper 2011:

1. Noggrann (NY)
2. Strukturerad (1)
3. Självgående (2)
4. Flexibel (9)
5. Serviceminded (8)
6. Prestigelös (3)
7. Ansvarstagande (5)
8. Stresstålig (NY)
9. Samarbetsvillig (NY)
10. Tävlingsorienterad (NY)

 

Siffrorna inom parentes anger förra årets placering.