19 Aug 2009 kl: 00:00

Här är bästa resmålen i höst

Vem är du?

Jag är en adopterad korean, kom till Sverige när jag var 9 månader, född i Vattumannens tecken och årgång –68. Gift sedan en junidag 1998 med min Daniel. Har vuxit upp i glada Hudik och i vackra Huskvarna.

 

Beskriv din karriärväg lite kort!

Jag började min karriär som smörgåsnisse på Den Gyllene Uttern, Gränna, och hade kunnat sluta som världsmästare som kallskänka men en skada i ryggen satte stopp för det.

Så jag sadlade om och blev en resekonsult, numera kallat Travel Advisor.

Jag har även mindre smickrande jobbat med time-share, varit en spexig bartender och lekfull barnflicka. Och sist men inte minst ägt och drivit en leksaksaffär.

 

Vad är din karriärdröm?

Min arbetsgivare och min nuvarande arbetsplats är väldigt bra. Jag låter nog tråkig och svensk men jag är väldigt nöjd där jag är.

 

Vad tycker du om ditt jobb? Vad är roligast och vad är största utmaningen?

Jag tycker om att den ena dagen är inte den andra lik vad gäller telefonsamtal och inkommen e-post som skall besvaras. Att bemöta varje samtal som att det alltid finns en lösning – gärna igår och helst gratis, samt att aldrig låta en dålig dag gå ut över kunden. Jag jobbar med service och det är inte kundens fel om jag är ur balans.

 

Om jag vill åka på semester i höst vart föreslår du att jag ska åka?

Tidig höst tycker jag att man kan välja en långhelg i Europa. Prisvärt och väldigt trevligt är Prag som bjuder på bra shopping, mysiga restauranger samt mycket kultur. Sedan är London alltid pålitligt och trevligt.

Jag kan även rekommendera Seoul som en shoppingresa längre bort – snyggt, rent och billigt. Önskar man en badresa så funkar Grekland bra också på senhösten och längre bort finns Thailand, Singapore och Malaysia.

 

Vad är det mest spännande i din karriär just nu?

Jag tror att hösten/vintern blir spännande då min avdelning ”Leisure” kommer att jobba närmare vår ”Ticketing”-avdelning. Kommunikationen kommer att bli bättre och banden starkare samt att förståelsen för varandras arbete kommer att öka. Och det tror jag bara gagnar snabbare service och än mer nöjda kunder.

 

Vilka är dina bästa karriärtips?

Jag tror på att jobba hårt för inget kommer gratis. Annars är det bra att vara ärlig och lyhörd för nya idéer samt visa intresse för det du gör och visa vad du går för. Att kunna ge och ta konstruktiv kritik och a l d r i g vara en smilfink och försöka ställa dig in hos din Supervisor, det ger bara dålig stämning på arbetsplatsen.

 

Du hade egen butik i några år, kan du berätta om det och vad största lärdomen blev?

Att inget är gratis, absolut ingenting. Ligger du på latsidan kan en god affär gå dig förbi…

Man kan inte ta någon eller något för givet och det är på gott och på ont.

 

Hur hittade du till Shortcut?

Det vara bara en slump när jag satt och letade på nätet efter information om en destination och av någon anledning så skrev jag Shortcut och vips så låg ett helt nätverk där!

 

Här kan du hitta Jin Hee Han B Coopers kontaktinformation och profil.