Här är bästa jobbsökarknepen i jul
21 Dec 2012 kl: 00:00

Här är bästa jobbsökarknepen i jul

Nu är rätt tid att söka jobb. Budgetpengarna bränner i fickan och ingen chef vill riskera att få en förminskad budget inför nästa år  – därför passar de på att anställa innan budgetårets slut. För många rekryterare finns det dessutom bonusar att jaga som utfaller vid nyår – det gör att de jobbar hårdare och är mer motiverade att anställa kvalificerad personal innan jul.

 

Här är fyra tips på hur du utnyttjar julstämningen för att knipa drömjobbet

1. Gå på glöggmingel och nätverka med personalchefer och rekryterare.
Många företag bjuder in till julmingel och glögg på kontoret i december. Det är ett perfekt läge att ta kontakt med intressanta personer och höra dig för angående jobbmöjligheter med chefer och rekryterare. Men mingel är inte rätt läge att rakt upp och ner be om ett jobb. Det är bättre att presentera dig, prata lite allmänt och be om tips och råd i ditt jobbsökande. Sedan kan du återkomma till dem några dagar efter minglet om du hörde något intressant eller för att påminna om att du söker jobb och är intresserad av deras företag.

 

2. Föreslå en lussebulle
Utnyttja julens sentimentalitet. Återta kontakten med vänner och tidigare kollegor genom att höra av dig för att önska God Jul och föreslå en fika eller lunch innan jul – eller i januari om de har det stressigt just nu. Självklart kan du också knyta nya kontakter, men där kanske julstressen gör det lite svårare.

 

3. Skicka julkort
Skicka en julhälsning till rekryterare, personalchefer och nätverkskontakter. Kom ihåg att tipsa om att du är tillgänglig på jobbmarknaden.

 

4. Putsa upp ditt CV
Det är lättare än du tror – Så putsar du upp ditt CV i jul

 

 

 

Och två tips som alltid gäller:

5. Gör dig synlig
Gör rekryterare medvetna om du är tillgänglig genom att spontanansöka och lägga upp ditt CV online.

 

 

6. Läs jobbannonser
Och ansök, ansök, ansök.