Här är årets studenter!
20 Mar 2012 kl: 00:00

Här är årets studenter!

För tionde året i rad delades priset Årets student ut på Universum Awards. Campus moderbolag Universum har i samarbete med några av Sveriges ledande företag i år valt ut sju talangfulla studenter som på olika sätt har utmärkt sig i en stenhård konkurrens.

Här presenterar vi studenterna som vi avundas och gärna skulle vilja vara:

 

Årets IT-tjej i samarbete med Microsoft

Årets IT-tjej i samarbete med MicrosoftÅrets IT-tjej, 24-åriga Ina Bäckström, studerar datorspelsdesign på Future Games i Stockholm och brinner för att förändra villkoren för kvinnor inom it- och spelbranschen. Parallellt med sina studier har hon startat Sveriges största e-sportbar och ett flertal ideella organisationer som syftar till att främja tjejers spelande.

Berätta, varför blev just du Årets IT-tjej?
– Troligtvis för att jag är driven, passionerad och brinner för att få in fler tjejer i spelbranschen. Jag vill inte bara förändra villkoren för de tjejer som jobbar i en mansdominerad spelbransch utan också hur kvinnor framställs i spelen. Spelpubliken är ofta ung och påverkbar och vi har ett ansvar för vilka normer vi sänder ut via spelen.

 Vad har du för framtidsplaner?
– Jag vill göra så mycket som möjligt men framför allt vill jag fortsätta som Game-Designer. En dröm jag har är att skapa ett klassiskt skjutspel men sätta en vidrig kvinna i huvudrollen.

Årets Ekonomistudent i samarbete med KPMG

Årets Ekonomistudent i samarbete med KPMGÅrets Ekonomistudent är 24-åriga eldsjälen Martin Björgell som just nu läser sista terminen på ekonomprogrammet i Lund. Vid sidan av sina studier är Martin mycket engagerad i ledarskapsfrågor, bland annat som vice ordförande i Svenska Scoutrådets styrelse och som grundare till företaget Red Soil.

Grattis till utmärkelsen, hur känns det?
– Jättebra! Det är särskilt kul att mitt ideella engagemang inom scoutrörelsen lyftes fram och var viktigt för juryns val.

Vad är din framtida vision?
– Om ungefär 20 år är jag troligtvis vd för ett av Sveriges största bolag. Jag är ödmjuk inför det faktum att det inte alltid blir som man tänkt sig, men jag vet att jag har kapaciteten. Som ledare vill jag inspirera, föregå med gott exempel och ta ett stort samhällsansvar. Jag tror på ett värdebaserat ledarskap där mod, tanke och handlingskraft är mina ledord. En ledare ska inte bara prata om att göra gott utan måste även visa det i handling.

Årets Mäklarstudent i samarbete med SkandiaMäklarna

Årets Mäklarstudent i samarbete med SkandiaMäklarnaÅrets Mäklarstudent heter Jonathan Sandberg, är 25 år och läser fastighetsekonomi vid Karlstad universitet. I sommar gör han praktik på Skandiamäklarna i Örebro och till hösten åker han till Los Angeles för att studera ekonomi och den amerikanska fastighetsmarknaden.

Grattis till utmärkelsen Årets Mäklarstudent, hur känns det?
– Fantastiskt! Det var väldigt sporrande att höra juryns fina motivering! Att de uppfattar mig som ödmjuk gör mig glad.

Varför valde du mäklaryrket?
–Mäklaryrket är ett socialt yrke där du får arbeta självständigt mot konkreta mål – det passar mig. Sedan är jag en engagerad person som tror på ödmjukhet och respekt. Det är någonting som efterfrågas i mäklarbranschen där mycket bygger på förtroende. För många är bostadsköpet livets viktigaste affär och därför har vi som mäklare ett viktigt uppdrag. Jag tror att om du som mäklare kan visa dina kunder ödmjukhet, respekt och kunskap då kommer du långt. Ett gott rykte är nyckeln till nöjda kunder.

Årets Nytänkare i samarbete med Danske Bank

Årets Nytänkare i samarbete med Danske BankÅrets Nytänkare heter Kerstin Fredriksson, är 22 år gammal och studerar entreprenörsskap vid Lunds universitet. Tillsammans med en studentkollega driver hon rekryteringsföretaget Jobgration vars ambition är att få in högutbildade personer med utländsk bakgrund på den svenska arbetsmarknaden.

Grattis Kerstin, vad betyder priset Årets Nytänkare för dig?
– Det visar att det vi brinner för, att öka mångfalden på svenska arbetsplatser är en viktig fråga som tas på allvar. Vår verksamhet är också ett bevis på att man som entreprenör kan förena affärsnytta med samhällsnytta. Att priset delades ut av Danske Bank, som är en stor och välkänd bank, kändes extra bra.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag vill fortsätt att driva Jobgration. I framtiden jag vill också driva mångfaldsfrågan och skapa en attitydförändring i en redan etablerad verksamhet.

Framtidens Konsultjej i samarbete med Accenture

Framtidens Konsultjej i samarbete med AccentureFramtidens Konsulttjej, Anna Norrevik 21 år, brinner för ekonomi, teknik och att lösa kluriga problem. Hon kombinerar studier i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm med datateknikprogrammet vid Kungliga Tekniska Högskolan. I sommar väntar ett konsultjobb på Accenture.

Grattis Anna, vad gör dig till Framtidens Konsulttjej?
– Att ha intresse för, och kunskap inom, både teknik och ekonomi är en väldigt bra kombination om du vill jobba som konsult. Jag är också driven, målmedveten och går alltid min egen väg. Jag satsar bara på det som jag tycker är roligt och struntar i vad andra säger till mig att jag borde göra.

Varför lockar konsultyrket?
– Konsultbranschen erbjuder en omväxlande miljö med olika kunder, uppdrag och problem som ska lösas. Jag sporras också av de resultat du uppnår som konsult är mätbara. I framtiden vill jag gärna jobba utomlands en tid och konsultbranschen öppnar många dörrar. I sommar ska jag ge järnet på Accenture!

Årets Marknadsförare i samarbete med L’Oréal

Årets Marknadsförare i samarbete med L’OréalÅrets Marknadsförare är 21-åriga energiknippet Madeleine Magnusson. Trots sin unga ålder har hon snart avklarat en masterexamen i Retail Management vid Handelshögskolan i Stockholm. Parallellt med sina studier har hon skaffat sig värdefull arbetslivserfarenhet inom marknadsföring på ett av Sveriges största kosmetikföretag.

Du har redan hunnit med väldigt mycket, hur går det till?
– Jag började skolan ett år tidigare än alla andra och jag har svårt för att sitta still. Jag letar ständigt efter nya utmaningar.

Vad gör dig till Årets Marknadsförare?
– Jag tror L’Oréal valde mig för att jag har både teoretisk och praktisk erfarenhet inom marknadsföring. Jag är också en engagerad och driven person och har startat upp studentföreingen Campus Roslagen där jag sitter som ordförande. I framtiden vill jag fortsätta att utvecklas inom skönhetsbranschen och skulle inte tacka nej till ett jobb på L’Oréal i Paris.

Årets Teknolog i samarbete med ABB

Årets Teknolog i samarbete med ABB

Priset Årets Teknolog gick till Martin Västermark, 26 år, som snart kan titulera sig civilingenjör i energisystem. Efter att ha studerat flitigt och fått fina betyg drömmer han nu om att göra världen bättre genom hållbar energi.

Grattis till utmärkelsen, varför är du vinnaren tror du?
–    Antagligen för att jag har lyckats få bra studieresultat samtidigt som jag har engagerat mig vid sidan av studierna. Jag har bland annat varit utbildningsansvarig och suttit i styrelsen för teknologernas naturvetarkår. I juryns motivering nämnde de också min ödmjukhet som en viktig anledning. Att bli uppfattad som ödmjuk gör mig väldigt glad, särskilt i ett sammanhang där du måste marknadsföra dig själv.

Vad är dina framtidsplaner?
– Jag valde att bli ingenjör eftersom jag vill jobba för en hållbar framtid. Inom energibranschen finns det mycket att göra.  Jag ser mig själv bidra med både tekniska och affärsorienterade lösningar till morgondagens problem.

 Sveriges populäraste arbetsgivare

Nu har listan över årets populäraste arbetsgivare bland svenska studenter släppts.
» Här vill dina framtida konkurrenter om dörmjobbet helst jobba.