1 Dec 2011 kl: 00:00

Här är årets julklapp

Sedan 1988 utser Handelns utredningsinstitut varje år en tidstypisk produkt som har fått många blickar riktade mot sig under det snart gångna året. Men vad säger de verkliga experterna? Shortcut frågade tre personer med julklappskoll.

 

 

Vilken blir årets julklapp?

 

Thomas Bertilsson
Pr-manager på Betsson.com
− Tidigare år har det funnits naturliga favoriter som stått ut från mängden. Förra året var surfplattan vår favorit och året därpå var det spikmattan. Det var ganska självklara produkter som vi kunde peka ut på förhand, och som till slut visade sig vara rätt i båda fallen. I år ser vi inte samma hype kring någon specifik vara, men vi tror att kaffemaskinen kommer att ta hem vinsten. Den har sjunkit så pass mycket i pris den senaste tiden och den har gått från att vara en lyxprodukt till en vara som i princip alla kan köpa.

 

 

 

Tomten
Sagolandet Tomteland i Mora
− När det gäller barnen så strömmar det nu in önskningar på olika tekniska prylar. Så brukar det vara, men när julen närmar sig så kommer de gamla klassikerna, som dockor och bilar, att gå om. För de vuxna så är det lite knepigare i år. En gammal bortglömd favorit ser ut att bli en uppstickare, nämligen boken. En annan gissning är något som hela familjen kan ha roligt med, typ Kinect till Xbox 360. När det ekonomiska läget är i gungning så brukar önskningarna handla om saker som hela familjen har roligt med.

 

 

 

Anders Sims
Head of Press and PR på Paf
− Vi gjorde en minienkät där vi frågade folk vad de tror blir årets julklapp och överraskande många svarade jumpsuiten. Den har slagit igenom i år och finns numera i flera olika prisklasser. Mys i hemmet är populärt och dessutom är det brist på intressanta tekniknyheter i år, så mycket pekar på att det är dags för ett mjukt paket. Alla alternativ i vår oddslista är möjliga vinnare, men städhjälp till hemmet är den minst sannolika. Det blir en mysjul och ingen vågar nog lägga exempelvis en aktieportfölj under granen i dessa tider.

 

 

 

 

LÄS MER:

 

TEST: Vem är du i Kalle Ankas jul?

Askungen, Ferdinand eller Tomten? Tittar du på Kalle Ankas jul på fredag kanske du lägger märke till hur lika karaktärerna är dig och dina kollegor.

» Vem är du? Testa dig själv här!

 

 

Så putsar du ditt CV i jul

Passa på att uppdatera ditt CV, skaffa en grund inför lönesamtal, utvecklingssamtal och anställningsintervju.

» Så skaffar du dig ej skjuts i karriären inför 2011


 

 

Sämsta julklapparna från chefen

Många tycker att det är viktigt att få julklappar från chefen, men det är inte alltid förväntningarna uppfylls.

» Här är ett axplock av chefens värsta julklappar