14 Mar 2017 kl: 00:00

Han hade 200 lunchmöten – på ett år

Artikeln är gjord i samarbete med Lunchback.

Allt började för några år sedan när Erik Fors-Andrée, entreprenör och grundare av vd-blogg.se, hade stora utmaningar internt på jobbet. Det fanns ingen tid för möten – inte ens med kunder eller samarbetspartners. Då började han boka in den enda lediga tiden: lunchen.

– Att vara strikt och bara ha möten över lunchen blev ett sätt att styra över min egen tid, berättar Erik Fors-Andrée.

Här kan du läsa mer om Lunchback!

Responsen var positiv och några personer har till och med flugit in till Stockholm från andra städer för ett lunchmöte. Han upplever dock att många har svårt för att ta kontakt med nya människor, och att det lunchas och nätverkas alldeles för lite i Sverige.

”Lunchen blev mitt sätt att styra över min egen tid.”

De tankarna är han inte ensam om. Jimmy Zhao är grundare av nätverksappen Lunchback, som kopplar ihop människor inom näringslivet över en lunch. När han befann sig i startgroparna med appen möttes de två över en lunch och Erik såg genast Lunchback som ett bra verktyg.

– Det är ett otroligt spännande format. Att bli ”ihopparad” med någon tror jag dämpar ångesten över att ta kontakt med nya människor.

Själv har han aldrig haft svårt för att kontakta främlingar men tycker ändå att appen underlättar, inte minst på ett administrativt plan. För Erik är det viktigt att ha ett syfte med nätverkandet, och det finns nästan alltid en tanke med att han söker upp en särskild person. Han tror därför att appen har potential att bli ännu bättre genom funktionen ”Lunchback Magic”, som matchar ihop folk efter intressen och mål utan att de själva bestämmer vem de vill söka upp.

Har du själv någon drömperson som du vill luncha med?

– Haha, jag har faktiskt fått frågan förut. Det amerikanska bolaget Buffers cofunders vore trevligt att träffa, så om jag skulle åka till USA så skulle jag säkert kontakta dem. Sedan är det klart att det vore roligt om det gick att återuppliva Steve Jobbs och ta en lunch.

Artikeln är gjord i samarbete med Lunchback.