Han blev Årets student
21 Feb 2013 kl: 00:00

Han blev Årets student

Han har varit medlem i Sveriges studentkårers ledning de senaste sju åren samtidigt som han plockat hem bra betyg från juridikstudierna på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Samir el Sabini, 23, har minst sagt ett fullspäckat schema – och nu har hans engagemang och studieresultat alltså gett honom titeln Årets Nova.
– Jag är glad och ödmjuk inför att ha fått utmärkelsen. Det är ett erkännande av de resultat jag åstadkommit samtidigt som man får komma ihåg att många andra har varit del av det arbetet, säger han.
Vad är dina bästa pluggtips?
– Disciplin och effektivitet. Var ärlig mot dig själv. Om du läser 100 sidor på en månad kan du inte välja en utbildning som kräver att du intar material i mycket högre takt.
Planen för den närmsta framtiden inkluderar att plugga klart, skriva uppsats och sedan skaffa jobb.
– Med all sannolikhet blir det som konsult antingen inom affärsjuridik, management eller kommunikation.
Vad är det bästa/sämsta med studentlivet?
– Bra fråga. Jag har nog inte levt det typiska studentlivet. I och med att jag har arbetat nästintill hela tiden har jag alltid haft det tämligen bra ekonomiskt ställt. Men det bästa är nog att universitetet är en oerhört stark social mötesplats. Jag har träffat många fantastiska människor som förhoppningsvis kommer att finnas med under hela livet. Det sämsta kan nog vara akademin som sådan. Där finns det mycket att göra annorlunda.
Har du några förebilder?
– Maximilian Kolbe och Tage Erlander
Hur firar du utmärkelsen?
– Jag drack en pava med min sambo och några vänner.