28 Nov 2012 kl: 00:00

GUIDE: Din perfekta utmaning

Här nedanför hittar du perfekta aktiviteter bland annat för dig med samarbetssvårigheter, för dig som har svårt för att ta för dig och för dig som är spänd modell violsträng.

Men vänta inte för länge med att anmäla dig till din tänkta aktivitet, det är förhoppningsvis inte bara du som vill spränga gränser.

 

”Jag kan själv”

Nå nya höjder och lär dig att lita på din omgivning – som trots allt är den som räddar dig från att dunsa i backen. Perfekt för dig som tror att du alltid klarar allting bäst själv och dessutom behöver utmana din skeptiska inställning till höjder.

 

Klättringskurs, kostar: runt 1000 kronor för en grundkurs.

 

”Håll dig på avstånd, du vet ändå inte vad du håller på med”

Du är van vid att köra ditt eget race och vill helst inte anpassa dig efter andra. Dessutom har du rätt taskig koordinationsförmåga och hatar när du inte är bäst på det du tar dig för. Perfekt med lite styrdans då! Här lär du dig att släppa andra människor inpå livet (bokstavligt talat) och förhoppningsvis kan du också slappna av tillräckligt mycket för att skratta åt dig själv när rörelserna inte riktigt blir som du tänkt dig i dina minst sagt perfektionistiska föreställningar.

 

Danskurs, kostar: från runt en 100-lapp per gång.

 

”Ordning och reda, pengar på fredag”

Du rynkar vanligtvis på näsan åt allt som inte är lika pedantiskt perfekt som din pressveckade dräkt eller kostym och ser inget större nöje i att skita ner dig eller göra grovjobbet. Därför; gå ner till närmsta boxningsklubb och anmäl dig till nybörjargruppen. Inget pjosk, du gör det du blir tillsagd och får vackert använda den utrustning som finns – och som svettats in av alla andra. Grymt bra träning samtidigt som du får lära dig att ta i och ta order från andra.

 

Boxningsträning, kostar: från runt en 50-lapp per gång.

 

”Salt och peppar duger bra”

Du har fastnat i väl invanda spår och har en stabil tillvaro på jobbet. Men du vet inte riktigt hur du ska ta dig vidare. För det vill du. Men allt du gör känns liksom bara som Ikeas klassiska köttbullemeny. Du behöver hitta geisten, krydda upp ditt liv och känna hettan igen. Och vad passar väl bättre än en matlagningskurs – där du också kan få nya kontakter och utöka ditt nätverk, så väl som dina smaklökar.

 

Matlagningskurs, kostar: från runt 500 kronor och uppåt.

 

”Jag hör dig, ska se vad jag kan göra”

Ljud och människor dygnet runt. Du är navet på arbetsplatsen såväl som hemma och får sällan en lugn eller tyst stund. Att få tinnitus av livet är ingen höjdare och lösningen är ack så enkel. Lämna mobilen hemma, gå ut i skogen och skit i allt annat än att andas en timme eller två. Upprepa. Igen och igen. Om det känns ensamt, ta med dig grannens hund. Då får du även tillfälle att själv prata av dig till någon som absolut inte säger emot eller kräver något tillbaka.

 

Promenadvana, kostnad: nya skor.

 

”Jag ska åka på retweet i helgen”

Axlarna uppe vid taket och en stirrblick som bläddrar frenetiskt fram och tillbaka i kalendern för att hitta en lucka NÅ-GON-STANS för allt superviktigt som måste göras, NU! Du vet förmodligen redan att du behöver lära dig att slappna av, men det finns inte riktigt tid till det. Mobilen går varm, vänner vill ses, hemmet ska fixas, dejtandet ballar ideligen ur. En lösning är att fortsätta hetsa till dess att hjärtklappningen blir så stark att det är det enda du hör. Då går det liksom inte att göra något annat. Eller så provar du exempelvis en yogakurs. Tystnad, avslappning och mobilförbud kan vara väl värt att testa, om inte annat så för att ha något att twittra om efteråt.

 

Yogakurs, kostnad: från någon 100-lapp och uppåt per gång.