10 Jun 2014 kl: 00:00

Göteborg Energi siktar på hållbarhet

Ann Helen Berkestedt har arbetat på Göteborg Energi sedan i februari 2013 och kände direkt att hon hade kommit till en arbetsplats med bra värderingar och bra karriärvägar. Fredrik Persson har jobbat på Göteborg Energi i elva år. Det som lockade honom till Göteborg Energi var den starka kopplingen mellan energi och miljö.

Berätta om era jobb!
Fredrik: – Jag är projektledare och jobbar mycket med olika projekt inom infrastruktur för förnybar el. Jag har nyligen arbetat med utveckling av laddningsstationer för eldrivna kollektivtrafikbussar, något vi tror kommer bli väldigt stort.

Ann Helen: – Som utvecklingsingenjör jobbar jag med projekt som innefattar utveckling och förbättring. Mitt arbete handlar om allt från att utveckla tekniska system till att göra en utredning inom ett specifikt område. Det är ett väldigt roligt arbete där jag får blanda tekniska problemlösningar med strategier och planering.

Vad får Göteborg Energi att sticka ut bland ­konkurrenterna?
Fredrik: – Miljöperspektivet i hela verksamheten. Vi har mycket fokus på energitjänster där vi försöker spara energi åt kunder. Det handlar inte bara om att sälja så mycket som möjligt utan om att sälja nyttig och hållbar energi. Det ska vara kvalitet på det vi levererar och vi har byggt upp en bra kultur runt det som innebär att vi tar ansvar för både kvalitet och miljö.

Ann Helen: – Vi håller en hög leveranssäkerhet till våra kunder. Göteborg Energi är ett företag med hög kompetens inom många områden, vilket för vårt arbete framåt.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns hos er?
Ann Helen: – Göteborg Energi är en organisation med ett öppet sinne där du verkligen får möjlighet att utvecklas och växa.

Fredrik: – Det finns många olika chefsvägar att gå och du får möjlighet att gå utbildningar och utvecklas inom området du jobbar med. Jag har aldrig fått nej när jag har visat intresse för att gå en kurs eller utbildning.