Gör livet enklare under juristutbildningen
24 Maj 2018 kl: 00:00

Gör livet enklare under juristutbildningen

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Iustus

Agnes Emborg studerar juridik vid Uppsala universitet och har en rad tips som gör utbildningen både roligare och lättare – bokstavligt talat.

– Överlag gillar jag att ta de små genvägar som finns för att må bättre och underlätta plugget. Det är lätt att glömma bort att vara schysst mot sig själv som student. Om det går att ta den enkla vägen och få samma resultat, why not?

Införskaffa den gröna, lätta lagboken

– Mitt allra viktigaste tips är att köpa den gröna lagboken från Iustus. Dels är den mycket billigare än de andra på marknaden men framför allt väger den inte flera kilo som den traditionella lagboken gör. Du slipper därför kånka runt på en tegelsten som riskerar att paja både rygg och humör. Det finns digitala versioner som förstås är ännu lättare, men för min del tycker jag om att låta ögonen vila från skärmar ibland.

Plugga i mysiga miljöer

– Miljöombyte är a och o. Jag pluggar bättre när jag känner mig bekväm och inspirerad av omgivningen. Visst kostar det lite mer att plugga på ett fik, men de pengarna sparar jag hellre in på annat, som kurslitteratur till exempel. Ta med den gröna lagboken till ett härligt kafé och belöna dig med en krämig cappuccino medan du pluggar!

Underlätta studielivet – skaffa den gröna lagboken här eller i din bokhandel!  

Strukturera upp plugget

– Jag tycker om att ha ordning och reda. Den gröna lagboken är lättöverskådlig och inleds till exempel med ett register som gör att du lättare hittar, men jag brukar även stryka under och markera för att förenkla ytterligare för mig själv. Underskatta aldrig bra överstrykningspennor. Det blir mer lustfyllt att plugga om man får stryka över med fina färger – tro mig!

Investera i en bra ryggsäck

– En bra väska eller ryggsäck är sådant du inte ska spara in på enligt mig – din rygg kommer att tacka dig. Jag tycker att det är värt pengarna om man lyckas hitta en som är både snygg, ergonomisk och har plats för den gröna lagboken.

Planera in tid för ledighet

Se till att schemalägga dina pluggtimmar och planera in ledighet. Jag har som regel att alltid ta ledigt på helgerna. Balans och fritid ska inte underskattas – mår du bra, presterar du bättre.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Iustus