1 Mar 2008 kl: 00:00

Gör dig synlig för huvudjägarna

Håkan Sandberg är senior konsult på rekryteringsfirman 10ton. Han berättar att rekryterare ständigt är på jakt efter nya intressanta kandidater, och den som syns bra får huvudjägarnas ögon på sig.

 

– Viktigast är att göra ett bra jobb. Var gärna med på branschmöten, ställ upp på intervjuer för branschtidningar med namn och bild och var aktiv i nätverk som till exempel Shortcut. På det sättet kan man bygga på sitt varumärke och göra sig synlig, säger han.

 

Om du skickar in din cv till en rekryteringsfirma i samband med en jobbannons kan du förbättra dina chanser till exempel genom att ha med en bild. Det blir lättare att komma ihåg de olika kandidaterna då säger Håkan Sandberg.

 

– Visa i det personliga brevet varför du vill ha just det jobbet, att du är intresserad av tjänsten och arbetsgivaren. Försök göra tydligt att du valt ut jobbet noga på grund av intresse och kompetens.

 

Cv:n är färskvaror, värdet avtar med tiden. Men det behöver inte vara kört om du inte blivit uppringd inom några månader. Passar en person till en tjänst ringer rekryteringsfirman upp, och det är inga problem att tacka nej. Det är rekryterare vana vid berättar Håkan Sandberg, och de ringer gärna igen i framtiden även om de tidigare fått ett nej.