Google-chefen: Det kommer framtidens chefer att kräva
4 Apr 2017 kl: 00:00

Google-chefen: Det kommer framtidens chefer att kräva

När det kommer till att specialisera sig för att sticka ut i konkurrensen på arbetsmarknaden kan det vara klokt att lyssna på de som redan har lyckats. Och förmodligen är det ingen dum idé att lyssna på Eric Schmidt, tidigare vd på Google och i dag styrelseordförande för Googles moderbolag Alphabet. I en intervju med amerikanska CNBC avslöjar han vad han tror att framtidens chefer kommer att kräva.

– En grundläggande förståelse för dataanalys kommer att vara oerhört viktigt för nästa generation, säger Eric Schmidt till CNBC.

Det är dock inte meningen att alla ska doktorera i ämnet, menar den erkände företagsledaren. Det som kommer att efterfrågas i allt högre utsträckning är snarare ”en övergripande kunskap om hur statistik fungerar, och hur människor fattar beslut baserat på big data.”.

Jonathan Rosenberg, rådgivare till Googles nuvarande vd Larry Page, håller med – och bjuder CNBC:s läsare på sitt favorituttalande i ämnet: ”Data är 2000-talets svärd och de som kan svinga det – samurajer”.