Googlade ”Hur blir man rik?” – blev miljonär
6 Dec 2017 kl: 00:00

Googlade ”Hur blir man rik?” – blev miljonär

När startade ditt intresse för ekonomi och aktier?

– Jag är egentligen en väldigt vanlig tjej som växte upp utan rika föräldrar, men jag insåg väldigt tidigt hur viktiga pengar är. Pengar var ofta orsaken till tjafs i familjen, mina föräldrar jobbade långa dagar och jag insåg att många problem skulle lösas om jag kunde skaffa pengar. Jag googlade ”hur blir man rik?”, upptäckte aktievärlden och började investera när jag var 16 år.

Hur föddes Börshajen?

– När jag var med i en Facebook-chatt om investeringar blev jag konstant ignorerad, förmodligen för att jag var en av få tjejer där, och det gjorde mig provocerad. Då startade jag ett anonymt Instagram-konto som jag döpte till Börshajen, där jag lade jag ut analyser och tips. Kontot fick snabbt många följare och många började diskutera vem ”han den där Börshajen är”. Eftersom frågorna öste in från människor som ville börja investera i aktier kom jag på idén att starta en gratis, annonsfinansierad utbildningsplattform – och den är alltså dagens Börshajen.

”Jag googlade ‘hur blir man rik?’ och upptäckte aktievärlden.”

Vilken är din viktigaste lärdom från 2017?

– Att vara orädd och våga kasta sig ut, sedan kan man bygga vingarna under tiden. När vi började planera att göra ett gratis utbildningsevent med fokus på sparande och investeringar tänkte vi att det vore coolt att ha det på Hovet i Stockholm – så vi bokade Hovet. Nu har vi fått in superbra talare och konferencierer, och i maj 2018 kommer det att bli av, Europas största finansevent!

Vad driver dig?

– Förändring och utveckling, både av mig själv och av människor jag kommer i kontakt med. Men också att förändra på ett större plan – mitt mål är att utmana den traditionella finansbranschen.