Goda råd till kärlekskranka kollegor
5 Sep 2014 kl: 00:00

Goda råd till kärlekskranka kollegor

Att hitta kärleken är något alldeles fantastiskt och när det händer på jobbet kan det krydda till livet lite extra. Men det gäller att sköta det snyggt. På jobbet är ni i första hand kollegor. Ni är där för att sköta ert arbete. Att ni sedan råkat bli kära i varandra är en bisak i sammanhanget. Så se till att sätta arbetsuppgifterna först och håll er borta från att smyga undan och hångla i städskrubben när ni tror att ingen ser. För det är alltid någon som ser.

Tips för kärlekskranka kollegor

1. Berätta inte för era kollegor innan ni är helt säkra på relationen. Om ni fortfarande håller på att känna efter och inte ens vet om ni är ett par kan det skapa onödiga frågor och konflikter.

2. När ni är helt säkra – var ärliga. Berätta för chefen. Säg som det är. Och om ni skött det snyggt fram till den punkten lär det inte finnas några konstigheter att anmärka på. Om ni däremot är chef och underordnad kan det bli en helt annan historia, så var beredda på att en av er kan behöva flytta på er inom företaget.

3. Lämna konflikterna hemma. Återigen – på jobbet är ni i första hand kollegor och ingenting annat. Diskussioner som hör till ert kärleksliv behöver ni lämna hemma, annars smetar det av sig på jobbrelationen och ni ger ett mindre professionellt intryck.

4. Njut. När ni hittat den perfekta balansen mellan jobbet och kärleken är det bara att gratulera! Att vara tillsammans med någon som förstår precis vad du går igenom på jobbet är guld värt. Men kom ihåg att prata om annat också!